BLE ENIGE I NATT:  De rødgrønne partilederne da forhandlingene om en ny regjeringsplattform startet i Regjeringskvartalet forrige mandag. I natt ble Jens Stoltenberg, Liv Signe Navarsete og Kristin Halvorsen enige. I morgentimene skal avtralen drøftes internt i de tre partiet - før "nye" Soria Moria blir offentliggjort klokka 15 onsdag. Foto: ERLEND AAS, SCANPIX.
BLE ENIGE I NATT: De rødgrønne partilederne da forhandlingene om en ny regjeringsplattform startet i Regjeringskvartalet forrige mandag. I natt ble Jens Stoltenberg, Liv Signe Navarsete og Kristin Halvorsen enige. I morgentimene skal avtralen drøftes internt i de tre partiet - før "nye" Soria Moria blir offentliggjort klokka 15 onsdag. Foto: ERLEND AAS, SCANPIX.Vis mer

- Regjeringsplattformen er klar

Legges fram klokka 15 i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

De rødgrønne partiene har sluttført regjeringsforhandlingene og presenterer den nye regjeringsplattformen onsdag, melder NRK.

Ifølge kilder i forhandlingsdelegasjonen som NRK har snakket med, tyder alt på at det blir en pressekonferanse om den nye regjeringsplattformen klokka 15 på Soria Moria onsdag.

Regjeringsdokumentet som partiene er blitt enige om, skal behandles av partienes organer før offentligheten får rede på innholdet. - Vi leser gjennom dokumentet nå, det blir uansett ikke innkalt til noen pressekonferanse før onsdag morgen, sier en kilde til NRK.

I SV og Senterpartiet er det snakk om at partienes landsstyrer skal vurdere forhandlingsresultatet, ikke bare de folkevalgte i stortingsgruppene.

Bare 10 sider

En av NRKs kilder sier dokumentet er på rundt ti sider og at det skal være vesentlig mindre konkret enn forgjengeren. - Forrige gang lovet de mye, men holdt lite. Taktikken nå er tydeligvis å love lite, sier kilden.

Oljeboring utenfor Lofoten ogt Vesterålen blir ikke realitetsbehandlet i det korte dokumentet.

Regjeringsforhandlingene har pågått siden mandag forrige uke.

(NTB)