Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Regjeringsplattformen:
Taxfree-seier til Frp

KrFs «taxfree-kupp» reverseres i regjeringsplattformen. Det blir også redusert eiendomsskatt, melder Dagens Næringsliv.

Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det blir igjen mulig å gjøre tobakk til vin i landets taxfree-butikker, hvis den nye regjeringsplattformen blir vedtatt av de fire borgerlige partiene.

DN har fått tilgang til alle punktene i plattformen som går på skatt og næringsliv, og der går det fram at Frp får tilbake seieren KrF kuppet fra dem under høstens drama i Stortinget.

DN har fått tilgang til den delen av plattformen som handler om skatter og avgifter.

Mens KrF satt og forhandlet om budsjettet sammen med regjeringspartiene, stemte de sammen med resten av opposisjonen og reverserte Frp's taxfree-seier. Nå får Frp seieren sin tilbake.

Ifølge DNs lekkasje vil også satsen for eiendomsskatt reduseres fra 5 til 4 promille. Den - eventuelle - nye regjeringen vil også jobbe for lavere skatt på arbeidende kapital og utforske mulighetene blokkjede-teknologi gir.

Ved 20.15-tiden torsdag kveld var det fortsatt åpent om sentralstyret og stortingsgruppen til Høyre, landsstyrene til Fremskrittspartiet og Venstre og landsstyret og stortingsgruppen til KrF vil slutte seg til den fremforhandlede plattformen.

DN gjengir totalt 69 punkter om alt fra at arveavgiften skal fjernes og veteranbiler skal bli billigere til at eiendomsskattesatsen for bolig og fritidseiendom skal reduseres med en promilleenhet til 4 promille.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!