Regjeringsrapport: Tyskerne skal bes om å hamstre mat i tilfelle en katastrofe

Første gang siden den kalde krigen.

«PREPPER»: Hamstring av mat er ikke noe nytt. Over hele verden forbereder flere og flere seg på et samfunnssammenbrudd, og hamstrer nødvendige forsyninger. Her amerikaneren Hugh Vail i sitt lager, som han bygde i tilfelle en katastrofe 21. desember 2012, da mayakalenderen gikk over i en ny periode. Foto: Jim Urquhart / Reuters / NTB Scanpix
«PREPPER»: Hamstring av mat er ikke noe nytt. Over hele verden forbereder flere og flere seg på et samfunnssammenbrudd, og hamstrer nødvendige forsyninger. Her amerikaneren Hugh Vail i sitt lager, som han bygde i tilfelle en katastrofe 21. desember 2012, da mayakalenderen gikk over i en ny periode. Foto: Jim Urquhart / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tysklands regjering planlegger å be befolkningen om å hamstre mat, vann og andre forsyninger i tilfelle et storstilt væpnet angrep. Det skriver Frankrufter Allgemene Sonntagszeitung (FAS).

Rapporten understreker at et angrep i skalaen som skisseres i dokumentet, er usannsynlig. Like fullt slår den fast at folk bør «forberede seg forholdsmessig for en utvikling som kan true vår eksistens, og som ikke kan utelukkes i framtida».

To liter vann daglig

FAS har fått tilgang på rapporten «Konsept for sivilt forsvar», som ifølge deres opplysninger skal drøftes av forbundsregjeringen i Berlin onsdag denne uka. En talsmann for regjeringen vil ikke kommentere opplysningene før en planlagt pressekonferanse samme dag.

Mer spesifikt skal tyskerne bes om å hamstre mat for ti dager og vann for fem, og dessuten sikre at de er selvforsynte med penger, medisiner og energi mens myndighetene områr seg etter et alvorlig angrep.

«Befolkningen skal gjennom egnede tiltak overleve gjennom selvopprettholdelse, fram til statlige enkelttiltak, i et tidsrom på fem dager, med to liter vann per person per dag, i ikke helseskadelig kvalitet», lyder en passasje fra rapporten ifølge FAS.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.