<strong>«PREPPER»:</strong> Hamstring av mat er ikke noe nytt. Over hele verden forbereder flere og flere seg på et samfunnssammenbrudd, og hamstrer nødvendige forsyninger. Her amerikaneren Hugh Vail i sitt lager, som han bygde i tilfelle en katastrofe 21. desember 2012, da mayakalenderen gikk over i en ny periode. Foto: Jim Urquhart / Reuters / NTB Scanpix
«PREPPER»: Hamstring av mat er ikke noe nytt. Over hele verden forbereder flere og flere seg på et samfunnssammenbrudd, og hamstrer nødvendige forsyninger. Her amerikaneren Hugh Vail i sitt lager, som han bygde i tilfelle en katastrofe 21. desember 2012, da mayakalenderen gikk over i en ny periode. Foto: Jim Urquhart / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Regjeringsrapport: Tyskerne skal bes om å hamstre mat i tilfelle en katastrofe

Første gang siden den kalde krigen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tysklands regjering planlegger å be befolkningen om å hamstre mat, vann og andre forsyninger i tilfelle et storstilt væpnet angrep. Det skriver Frankrufter Allgemene Sonntagszeitung (FAS).

Rapporten understreker at et angrep i skalaen som skisseres i dokumentet, er usannsynlig. Like fullt slår den fast at folk bør «forberede seg forholdsmessig for en utvikling som kan true vår eksistens, og som ikke kan utelukkes i framtida».

To liter vann daglig

FAS har fått tilgang på rapporten «Konsept for sivilt forsvar», som ifølge deres opplysninger skal drøftes av forbundsregjeringen i Berlin onsdag denne uka. En talsmann for regjeringen vil ikke kommentere opplysningene før en planlagt pressekonferanse samme dag.

Mer spesifikt skal tyskerne bes om å hamstre mat for ti dager og vann for fem, og dessuten sikre at de er selvforsynte med penger, medisiner og energi mens myndighetene områr seg etter et alvorlig angrep.

<strong>ANGREP:</strong> Frykt preger Tyskland etter en mengde angrep den siste tida. Her fra Ansbach i Bayern, der en selvmordsbomber sprengte seg selv og skadet 15 25. juli. Foto: Michaela Rehle / Reuters / NTB Scanpix
ANGREP: Frykt preger Tyskland etter en mengde angrep den siste tida. Her fra Ansbach i Bayern, der en selvmordsbomber sprengte seg selv og skadet 15 25. juli. Foto: Michaela Rehle / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

«Befolkningen skal gjennom egnede tiltak overleve gjennom selvopprettholdelse, fram til statlige enkelttiltak, i et tidsrom på fem dager, med to liter vann per person per dag, i ikke helseskadelig kvalitet», lyder en passasje fra rapporten ifølge FAS.

Dokumentet er på 69 sider. Dette er første gang siden slutten av den kalde krigen at en slik plan blir utarbeidet.

Frykt

Rapporten ble bestilt av en parlamentsoppnevnt kommisjon i 2012, men kommer altså nå, i en periode med mye frykt blant tyskerne på grunn av de mange angrepene den siste tida:

Tyskland tok imot en million flyktninger i fjor, og mange frykter at terrorister kan ha sneket seg med i mengden under dekke av å være asylsøkere.

Rapporten er også opptatt av de statlige institusjonenens forsvar i tilfelle et stort angrep.

«Når det gjelder tjenestestedenes oppgaver, skal det treffes tiltak for at ivaretakelsen av en myndighets oppgaver forlegges på et annet, beskyttet sted», lyder det i dokumentet ifølge FAS.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer