Regjeringssoldatene i Kongo instrueres til å voldta og plyndre

Kongos innbyggere flykter fra de som skal passe på dem.

RØYKER MARIHUANA: En soldat i den kongolesiske regjeringshæren røyker en joint i et ledig øyeblikk. Soldatene er ansvarlige for grusomme overgrep mot sivilbefolkningen. Foto: REUTERS/Emmanuel Braun/Scanpix
RØYKER MARIHUANA: En soldat i den kongolesiske regjeringshæren røyker en joint i et ledig øyeblikk. Soldatene er ansvarlige for grusomme overgrep mot sivilbefolkningen. Foto: REUTERS/Emmanuel Braun/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kongolesiske myndigheter gir direkte ordre til regjeringssoldatene til å plyndre, drepe og voldta. Det opplyser kilder med inngående kjennskap til Kongo-borgerkrigen til Dagbladet.

- Under tilbaketrekning fra krigsområder, får regjeringssoldatene beskjed om å begå overgrep overfor sivilbefolkningen, får Dagbladet opplyst.

Kildene har selv observert styrkene i felt.

- Og informasjonen kommer høyt oppe fra, blir det lagt til.

En FN-rapport publisert på fredag bekrefter informasjonen.  Resultat av frustrasjonDet har blusset opp nye, blodige kamper i Øst-Kongo, og tusenvis av sivile flykter i desperasjon fra Sør-Kivu.

Dagbladet har tidligere omtalt hvordan maktstrukturene hos den kongolesiske regjeringshæren svikter.

Offiserer av lavere grad og menige soldater får ikke lønn, og frustrasjonen resulterer i horrible overgrep mot sivilbefolkningen. Det er også regjeringsstyrker som i all hovedsak står bak den siste tidas blodbad.

Flyktninger i eget landRegjeringshærens angrep på hutumilits, den såkalte operasjon Kimia II, har også hatt tragiske konsekvenser for sivilbefolkningen i området.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer