Regjeringsstyrker på offensiven i Elfenbenskysten

Regjeringsstyrker gikk i dag på offensiven for å gjenerobre byen Man i den vestlige delen av Elfenbenskysten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Angrepet ble innledet kort etter at franske styrker trakk seg tilbake fra byens flyplass, der de hadde evakuert 160 franske borgere og andre utlendinger.

Man ble erobret av en ny og ukjent opprørsstyrke tidligere denne uka. Gruppa tok også byene Danane og Touba, 100 kilometer lenger unna. Den nye gruppa sier den vil fortsette helt til kysten.

Kampene var de første i landet siden en våpenhvile ble innført for en måned siden mellom regjeringsstyrkene og opprørsbevegelsen MPCI, etter fransk meklingsinnsats. Franske soldater ble utplassert for å overvåke våpenhvilen.

I helgen kom det til kamper mellom opprørerne i Man og de franske styrkene. Ti opprørere ble drept, og én fransk soldat såret.

Konflikten i landet begynte 19. september da desertører fra hæren og tidligere soldater gikk til opprør i tre av landets største byer. Opprørerne tok fort kontroll over den nordlige halvparten av Elfenbenskysten, som er verdens største kakaoeksportør og har vært regnet som en øy av stabilitet i det urolige Vest-Afrika.

(NTB-AFP)