Regjeringstilhengere ut i gatene i Teheran

Titusenvis av regjeringstilhengere marsjerte ut i gatene i Teheran.

KVALMENDE: Irans president Mahmoud Ahmadinejad kaller de store protestene fra opposisjonen et «kvalmende karneval» iscenesatt av Israel og USA. Foto: SCANPIX
KVALMENDE: Irans president Mahmoud Ahmadinejad kaller de store protestene fra opposisjonen et «kvalmende karneval» iscenesatt av Israel og USA. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

||| Titusenvis av regjeringstilhengere marsjerte ut i gatene i Teheran tirsdag for å vise sin støtte til det sittende regimet etter de siste dagers protestdemonstrasjoner.

Regjeringens støttespillere krever at opposisjonsledere straffes som følge av urolighetene. Det ser det imidlertid ut til at regimet klarer fint på eget initiativ.

Siden søndagens store protestdemonstrasjon er trolig mange hundre mennesker arrestert, blant dem minst 20 ledende opposisjonelle. Søsteren til nobelprisvinner Shirin Ebadi skal også være pågrepet, selv om hun ikke skal være noen fremtredende aktivist.

På ukjent sted

- Min søster dr. Nooshin Ebadi ble pågrepet av fire etterretningsagenter i sitt hjem klokka 21 i går kveld og satt i fengsel, het det i en kunngjøring fra Shirin Ebadi selv.

- Jeg vet ikke hvor hun holdes innesperret eller hvorfor hun ble pågrepet, heter det videre på nettstedet Rahesabz.

Nooshin Ebadi foreleser ved det medisinske fakultet ved universitetet i Teheran, og hun har ikke tidligere markert seg som noen politisk aktivist.

Ifølge nettstedet Jaras, som drives av opposisjonelle, er også flere nære medarbeidere av opposisjonslederen Mir Hossein Mousavi pågrepet de siste dagene, og det samme skal den ledende journalisten Mashallah Shamsolvaezin være.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer