- Reglene er litt strenge

Morten (11 1/2), Trine (9 1/2), Marte (9 1/2) og Synne (6 1/2) synes alle at de nye reglene er litt strenge. Men de er ganske sikre på at det blir bedre miljø og mindre mobbing når bannereglene har virket en stund.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går snakket de ivrig om alle de nye, strenge reglene på skolen. Det er faktisk så mange regler at de går litt i surr i om når noen må sitte igjen, få lapp med hjem eller ringe hjem til foreldrene. De er derimot helt sikre på at ingen av dem har fått med lapp hjem. (Ennå...)

- En gutt i en annen klasse fikk fire lapper på én dag. Først fikk han et brev for å ha sagt «F-ordet», så sa han «kødd» etterpå. Deretter fikk han to snøballmeldinger, forteller Morten.

- Hvis jeg blir sint, holder jeg det inni meg. Jeg liker ikke å banne. Hvis jeg gjør det, sier jeg det aldri høyt, sier Marie.

Elevene tror bannenekten kan motvirke mobbing.

- Vi har prøvd å gjøre hele skolen til mobbefri sone. Det er noen som blir mobbet, men det har blitt litt bedre med de strenge reglene, forteller Trine.

Lærer Anne Landsverk, som rg er mor, lover flere lærere til inspeksjon, men frykter mer papirarbeid og lappeskriving hjem til foreldrene.

- Ei jente i klassen min sa «fy faen» i dag. Jeg sa det til læreren, men hun glemte å ta det opp. Jeg glemte det litt jeg også, forteller førsteklassingen Synne.

- Det er ganske kraftige regler, og det blir spennende å se hvordan de vil virke. Jeg hadde nok fått med en og annen lapp hjem selv i min tid, ler pappa og politimann Jørn Haagenrud.