- Regn kompliserer etterforskningen

Men politiet tror ikke mulige spor har gått tapt fra der Anja Weløy Aarseth (21) ble funnet drept.

FINKJEMMER FUNNSTEDET: Teknikere fra Kripos fortsetter i dag finkjemminigen av området der Anja Weløy Aarseth (21) ble funnet drept. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FINKJEMMER FUNNSTEDET: Teknikere fra Kripos fortsetter i dag finkjemminigen av området der Anja Weløy Aarseth (21) ble funnet drept. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ÅLESUND (Dagbladet): Arbeidet på stedet der Anja Weløy Aarseth (21) ble funnet lørdag fortsatte med uforminsket styrke i dag.

Den 21 år gamle studenten fra Bergen forsvant onsdag, mest sannsynlig mens hun var på joggetur i Aksla i Ålesund. Lørdag ble hun funnet drept. Hun obduseres og identifiseres formelt i dag.

Ålesund-politiet og teknikere fra Kripos jobber på funnstedet. Politiet åpnet i dag også sperringer som har hindret innsyn til politiets arbeid.

Regn Politiet tror ikke regnværet de siste dagene har ødelagt tekniske bevis i drapssaken på Akslafjellet i Ålesund.

- Trolig har ikke regnværet ødelagt. Regn gjør arbeidet mer kronglete, men det bør gå bra likevel, sier politiadvokat Yngve Skovly i Sunnmøre politidistrikt til NTB.

Han ønsker ikke å kommentere om krimteknikerne til nå har gjort funn av DNA på Akslafjellet etter at arbeidet startet søndag formiddag.

- Den informasjonen holder vi for oss selv, sier han.

DNA Det er ventet at politiet senere i dag vil gå ut med bilder eller beskrivelser av hva Anja Weløy Aarseth (21) hadde på seg da hun forsvant. Politiet håper dette vil generere tips i saken. Til nå har politiet mottatt rundt 600 tips etter at politiet ba folk som har vært i det populære turområdet om å melde seg.

Politiet vil sikre DNA-prøver av samtlige menn som enten selv sier de var i området onsdag kveld eller som etterhvert knyttes til stedet på annen måte. Hvis kriminalteknikere eller rettsmedisinerne finner biologisk materiale fra gjerningspersonen, kan vitnenes DNA-profiler sammenlignes med sporene.

- Vi kommer til å lage et prosjekt der aktuelle menn i en viss aldersgruppe og som var i området vil bli bedt om å avgi DNA-prøve, sa Skovly til Dagbladet i går.

Familien i Ålesund Familien til den savnede Anja Weløy Aarseth er kommet til Ålesund, bekrefter deres bistandsadvokat Einar Råen.

- De er preget av sjokk og er i enorm sorg. De har det veldig vanskelig, samtidig som de innser at dette bare er startfasen av saken. De setter pris på å få være i fred fra pressen. For dem er det viktig å få se Anja, sier han til NTB.

Orienteringen fra rettsmedisinerne vil sannsynligvis komme mandag, men politiet varsler at informasjonen fra dem kommer til å være sparsom.

- Vi vil sende ut informasjon om identiteten så snart den er klar. Men vi kommer ikke til å gå ut med nøyaktig dødsårsak av hensyn til etterforskningen. Det henger sammen med at vi ikke ønsker at gjerningspersonen skal lese seg til slike detaljer i pressen, og slik spikre sine forklaringer, sier politiadvokat Yngve Skovly i Sunnmøre politidistrikt til NTB.

ÅPNE SPERRINGER: Politiet har lettet på sperringene ved funnstedet blant annet for å slippe til trafikk til Fjellstua som ligger i nærheten. Foto: Marius Evensen / Dagbladet
ÅPNE SPERRINGER: Politiet har lettet på sperringene ved funnstedet blant annet for å slippe til trafikk til Fjellstua som ligger i nærheten. Foto: Marius Evensen / Dagbladet Vis mer