- Regn med norske skandaler

Det er bare å forberede seg: Norske regnskapsskandaler i milliardklassen vil komme på rekke og rad. Det tror LOs sjeføkonom Stein Reegård.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den erfarne økonomen frykter «amerikanske tilstander» også i lille Norge. Årsaken er enkel: Fordi norske toppledere har bonuspakker som utløses når aksjekursen stiger, vil de gjøre alt for å overbevise aksjemarkedet om at alt står bra til i selskapet. Sminking av regnskapet vil være et virkemiddel, tror Reegård.

Store fristelser

- Problemet er at fristelsene er store også for norske bedriftsledere. Bruken av opsjoner og aksjer som belønning til ledelsen, kombinert med en sykelig fokusering på aksjekurser, vil føre til mange farlige situasjoner, mener LO-økonomen.

I USA vet de godt hva han snakker om. Milliardskandalene i Enron, WorldCom og Xerox - hvor regnskapene er blåst opp, og sjefene har hentet ut verdier ut over all fatteevne - har avslørt alvorlige svakheter ved dagens belønningssystemer.

Og det er ingen grunn til å tro at Norge går klar, mener Stein Reegård og peker spesielt på det som skjedde i Kværner og konkursrammede Enitel.

- Selv kompetente styrer overskuer ikke konsekvensene av de belønningssystemene som er i selskapene, sier økonomen, som også mener å se en utvikling i retning av større og mer omfattende bonuser.

- Til og med i et traust selskap som Statoil presser administrasjonen på for å få til slike systemer.

Krever regler

Landsorganisasjonen retter nå beinhard kritikk mot regjeringen.

- Den er en ukritisk pådriver for den sykelige fokuseringen på aksjekurser.

- På hvilken måte?

- I fjor høst ga den lettelser i opsjonsbeskatningen. Samtidig avfeier statsministeren forslag som kan begrense dagens usunne lederlønnsutvikling.

- Men er det ikke styrene og lederne i den enkelte bedriften som må ta tak i situasjonen?

- Jo, styrene må skjerpe seg. Men samtidig må myndighetene lage spilleregler som bremser denne galskapen. Vi kan ikke forvente at ledere opptrer moralsk når gevinstene i systemet er så store. Da holder det rett og slett ikke å si at lederne skal ta seg sammen.

1 + 1 = 3: Sjefenes bonusordninger oppmuntrer til tusking og triksing med regnskapene, mener LOs sjeføkonom Stein Reegård.