Regn med regn på 17. mai

Uansett hvor i landet du tenker å feire 17. mai, bør festantrekket ditt inkludere en paraply. Været ser ut til å bli grått og vått over hele landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter en uke med fantastisk sommervær i Sør-Norge, vil sola mandag forsvinne bak mørke skyer. Sommerværet synes å være over for denne gang, og meteorologene spår mer normalt vårvær i uka som kommer. Det betyr lavere temperatur, mørke skyer og regn. Faren for nedbør er stor over hele landet.

Best i Oslo

Værutsiktene for kommende uke er lite hyggelig lesning for dem som ser fram til å spise soft-is i solskinn 17. mai.

- I Oslo-området er mulighetene for å se sola størst. Faren for regn er imidlertid også til stede, så folk bør ta med seg en paraply hvis de skal se barnetoget, oppfordrer statsmeteorolog Bjørn Røsting ved Det norske meteorologiske institutt.

Statsmeteorologen tror ikke vi får oppleve sommertemperaturer over 20 grader i uka som kommer.

- Sør-Norge får nok det varmeste været 17. mai, med temperaturer opp mot 18 grader, sier han til NTB.

Verst i nord

Minst hyggelig blir trolig 17. mai-været i Nord-Norge. Faren for nedbør er stor, og det kan sågar falle snø og sludd enkelte steder. Skyene blir mørkere jo lenger nord du kommer.

Heller ikke i Trøndelag og på Vestlandet kan man vente seg en solrik feiring av nasjonaldagen. Her varsles det regn av og til, og en noe kjøligere værtype. Det samme gjelder for fjelltraktene i Sør-Norge, som vil få grått og regntungt vær neste uke.

Statsmeteorolog Bjørn Røsting gir oss imidlertid en liten stråle av håp om pent vær 17. mai:

- Selv om været nok ikke blir så bra som det har vært i Sør-Norge denne uka, er vi usikre på hvor dårlig det blir. Det kan hende sola titter fram over store deler av landet, sier han.

(NTB)