VÅT SANKT HANS: Det kan bli vanskelig å få fyr på Sankt Hans-bålet på torsdag, om værprognosene slår inn: metereologene varsler nemlig regn over store deler av landet.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
VÅT SANKT HANS: Det kan bli vanskelig å få fyr på Sankt Hans-bålet på torsdag, om værprognosene slår inn: metereologene varsler nemlig regn over store deler av landet. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIXVis mer

Regn på Sankt Hans

Morgendagen er årets lengste dag - og ukas fineste i sør, ifølge meteorologen. Resten av uka ser ut til å bli våt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I morgen er det sommersolverv, og dagen er årets lengste på den nordlige halvkule. Ifølge meteorolog Martin Grønnevet ved Storm Weather Center er det nettopp morgendagen som blir den beste værmessig denne uka, i alle fall for Sørlandets del.

Fint i morgen - Hele landet er nå i ferd på å gå inn i en kaldere periode enn normalt, og vil få perioder med regnbyger. Unntaket for Sørlandets del er i morgen: det blir ukas fineste dag her, sier han.

Han lover ikke at dagen blir det kan kaller en høysommerdag:

- Men temperaturene kan komme opp i 20 grader, og det er ventet opphold, sier Grønntvet.

Regn, regn og regn Regnet når Trøndelag og Nord-Norge allerede i morgen, ifølge meteorologen.

I nord får man et skikkelig væromslag med regn fra i morgen av, og fra onsdag av vil hele landet få regn og regnbyger, sier Grønnevet.

Sankt Hans-aften, som er på torsdag, blir trolig en våt affære for de som oppholder seg sør i landet, tror Grønnevet.

- Torsdag kommer det regn over hele Sør-Norge, mens Nord-Norge kan få lettere værtrykk, sier han.

Usikre langtidsprognoser Prognosene for neste uke er fremdeles usikre, men meteorologen sier at det er lite som tyder på at sommeren kommer tilbake for fullt med det første.

- Det ser ut til at vi får en mindre kald periode, men det er ingen tegn på at sommervarmen kommer ennå, sier han.

• Sjekk været i Drammen, Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Kristiansand, Fredrikstad, Tromsø, Sandnes, Tønsberg, Sarpsborg eller hvor som helst på db.no/vaer