Regn, regn og atter regn

Regnbygene står i kø over landet i helga.

JIPPI, DET BLIR REGN: Regnvær er ikke noe problem for jaktlabradoren Jippi. Her bader hun i Østmarka. Foto: Jon Eeg / NTB scanpix.
JIPPI, DET BLIR REGN: Regnvær er ikke noe problem for jaktlabradoren Jippi. Her bader hun i Østmarka. Foto: Jon Eeg / NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Hvis du har gått tom for solkrem i løpet av ferien, løper du en liten risiko de neste dagene hvis du planlegger å oppholde deg i Norge. Har du derimot mistet paraplyen, kan det by på problemer i store deler av landet.

Lavtrykkene står i kø

- Dessverre står nok lavtrykkene i kø denne helga. Store deler av landet vil oppleve regn, gråvær og tidvis også ganske mye vind, sier statsmeteorolog Rannveig Eikill ved Meteorologisk institutt til Dagbladet.

På østlandet bli det fredag en sørøstlig bris, om kvelden opp mot liten kuling på kysten og for det meste skyet. Det kan bli litt regn og lokal tåke flere steder. Lørdag ser det ut til å komme større mengder nedbør.

Regn og vind

- Det kommer et lavtrykk inn over landet fredag som gjør at det blir skyet vær med ganske mye nedbør. Et nytt lavtrykk fra sør eller sørøst kommer på lørdag, og da blir det enda mer nedbør. I tillegg vil det komme vind, da særlig på Vestlandet. Her vil det gå fra frisk bris til stiv kuling i løpet av helga, sier Rannveig Eikill.

Meteorologisk institutt har tidligere advart at det er skogbrannfare flere steder i Nordland og Troms, samt i Møre og Romsdal og Trøndelag. Nå ser det ut til at denne faren blir redusert i løpet av den neste uken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer