Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Regn, regn og regn i åtte strake dager i sør

Lyspunkt for mange: Finværet fortsetter nord for Dovre.

VÅTT OG KJØLIG: Oslo-borgerne har fått sin dose nedbør allerede i sommer. Her fra begynnelsen av juni på Vålerenga. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
VÅTT OG KJØLIG: Oslo-borgerne har fått sin dose nedbør allerede i sommer. Her fra begynnelsen av juni på Vålerenga. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Sol der du bor? Sjekk værvarselet

(Dagbladet): Nyt hvert eneste minutt av sola som skinner over deg i ettermiddag.

Dette er den dagen i sommer der flest nordmenn og gjester kan kose seg med sola samtidig.

Med unntak av stredte regnbyger i indre strøk, langs kysten i Rogaland og sør i Hordaland skinner sola over kongeriket fra nord til sør.

Og hvis du skal være i Sør-Norge neste uke, bør du nyte sola ekstra. For i kveld er det slutt.

Fint nord for Dovre Beste råd til søringer som vil slippe paraply og regntøy til uka: reis nord for Dovre.

- Der fortsetter finværet ennå noen dager, kan vakthavende meteorolog Øyvind Johnsen ved Meteorologisk institutt langt på vei love.

Og han er enda klarere på at det blir regn på regn på regn i sør.

Oslo: regn i åtte dager På langtidsvarselet er det ikke en eneste sky med antydning til sol over før etter torsdag klokka 20.

I Oslo - for eksempel - er det meldt sammenhengende grått og regn til og med mandag 25. juli. Eneste antydning til sol er neste torsdag og lørdag etter klokka 20.

- Et meget kraftig lavtrykksfelt er på vei fra Storbritannia over Nordsjøen. Det første regnet i sørkan komme allerede i kveld eller i natt. For søndagen er det dessverre ikke håp for sol i sør. Men det blir fortsatt fint sommervær i nord, sier Johnsen til Dagbladet.

På tross av sommerens mest utbredte utbredte soldag, ligger det ikke an til rekordtemperaturer eller tropenetter (over 20 grader).

110 år gammel varmerekord - Det er over 20 grader en rekke steder i landet. I Selbu i Sør-Trøndelag ser jeg det er 23, og rett utfor vinduet her på Blindern i Oslo var det 22,5 ved 16-tiden. Sånn forholdsmessig er det kanskje varmest på Dovre i dag. 21 grader så høyt er mye, sier Johnsen.

De norske varmerekordene for juli er 110 år gamle. I juli 1901 ble det registert 35,0 grader både i Oslo og Trondheim.

Her finner du alt om værrekorder for juli måned.
 

HOPP I HAVET: Er du på Sørlandet bør du kanskje benytte anledingen til et bad i sol. Det kan bli lenge til neste sjanse. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
HOPP I HAVET: Er du på Sørlandet bør du kanskje benytte anledingen til et bad i sol. Det kan bli lenge til neste sjanse. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer