FINN FRAM PARAPLYEN: Regnet kommer til å plaske ned over mesteparten av landet til uka. 

Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET.
FINN FRAM PARAPLYEN: Regnet kommer til å plaske ned over mesteparten av landet til uka. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET.Vis mer

Regn, regn, regn og atter regn

Sommerværet er satt på vent: Til uka vil det plaske ned over hele Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det blir «veldig lite sommerlig» den neste uka, lyder beskjeden fra Meteorologisk institutt. Et nedbørssystem som legger seg over Vestlandet allerede i kveld sørger for at det blir mye regn i mesteparten av landet fra mandag til torsdag.

Se været der du bor på Dagbladets værsider.

- Særlig Vestlandet får mye regn og perioder med kuling langs kysten. Fra tirsdag blir det dårlig over nesten hele Norge, men litt lettere i Oslo og østover. Dette varer iallfall fram til onsdag, og det ser ut til å bli samme vær også på torsdag, sier statsmeteorolog Bjart Eriksen til Dagbladet.

- Fredagen ser litt lysere ut med en gradvis bedring, legger han til.

Ruskeværet er tilknyttet et nedbørssystem som skyldes et lavtrykk ved Skottland og Island. Mens et forbigående høyttrykk fører til flott vær over store deler av landet på lørdag og muligens søndag, er det ingen tegn i sikte på at gode forhold vil stabilisere seg over Skandinavia med det første.

- Spesielt lørdagen og mesteparten av søndagen blir fin, men det ser ikke ut til å vare. Det skikkelig fine sommerværet lar vente på seg. Vi får håpe på at det kommer i juli, men det blir uansett ikke i starten av måneden. Framover er det mye vekslende, sier Eriksen.