Regn, sludd og snø på påskeveiene

Det snør i fjellområdene på Sør- og Østlandet, og meteorologene advarer mot snøkaos på veiene 2. påskedag.

KAN BLI KAOS I DAG: Men i går gikk påsketrafikken, tross dårlig vær, greit på E18 ved Porsgrunn der dette bildet er tatt.
Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIX
KAN BLI KAOS I DAG: Men i går gikk påsketrafikken, tross dårlig vær, greit på E18 ved Porsgrunn der dette bildet er tatt. Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statens vegvesen oppfordrer påsketrafikantene til å ta hensyn til de glatte veiene. Mange valgte å reise hjem i løpet av helgen, men også 2. påskedag er det ventet mye trafikk.

Det er meldt om snø flere steder på Øst- og Sørlandet mandag og nedbør i form av regn i lavlandet.

Vakthavende meteorolog Bjart Eriksen er ikke i tvil om at snøen vil skape trøbbel på veiene på Østlandet 2. påskedag.

- Det blir kaos når det kommer snø og er påske. I tillegg har mange lagt om til sommerdekk. På E18 fra Sørlandet til Oslo blir det bare regn og sludd, mens det blir kaos på E6 nord for Oslo og på riksveiene som er innfarts- eller utfartsårer til fjellet, sier Eriksen ved Meteorologisk institutt til NTB.

Kø på veiene Det store påskerushet startet klokka 13 mandag.

På følgende strekninger venter Vegvesenet mest trafikk: E6 fra Tangen og nedover mot Minnesund, riksvei 3 i Østerdalen, E18 fra Sørlandet til Oslo, riksvei 7 i Hallingdal og E16 fra Hønefoss til Sandvika over Sollihøgda.

- Foreløpig er det veldig stille og rolig, men vi venter en del trafikk. Likevel blir det mindre kø enn søndag. Det er meldt om snø i lufta mange steder, så vi oppfordrer alle til å kjøre etter forholdene og ta hensyn til andre bilister, sa Therese Thowsen, trafikkoperatør i Statens vegvesen, til NTB mandag ettermiddag.

Pent vær i nord Folk på Vestlandet har fått en vinterlig påske i år, med flotte skiløyper på fjellet, mens østlendingene har gått på bar mark.

Meteorolog Eriksen påpeker at vestlendingene er vant til snø, men at østlendingene har større vanskeligheter med å takle nedbøren.

- Sør- og Østlandet får møkkavær mandag, men på Vestlandet er de vant til snø, der klager de ikke. Det er østlendingene som ikke tåler noen ting, sier Eriksen.

I Nord-Norge er det pent vær uten nedbør mandag, til forskjell fra Sørlandet, der det regner i innlandet og snør på fjellet.

- Det er viktig å bruke bilbelte og sørge for sikring av last. Vi håper alle er med på å sørge for at folk kommer seg trygt hjem fra påskeferien, sier Thowsen i Statens vegvesen. (NTB)