Regn, sol, regn, sol, re...

Knallværet som skulle komme denne uka slo ikke til. Men sol og sommer blir det, i alle fall i sør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Meteorologene meldte det var håp om sol og sommer i slutten av denne uka, men slik ble det ikke.

-  Høytrykksryggen i Atlanterhavet forsterket seg ikke, og ble heller ikke liggende over Norge, sier meteorolog Bengt Michelsen i Cirrus Weather Center, som mener varselet fra forrige uke likevel ikke er så galt.

Sol, regn og sol

-  I dag og i morgen blir det bedre vær, særlig på Sør- og Østlandet, sier han.

Storm Weather Center og Meteorologisk institutt er enige om at det ser lovende ut for søringene fram mot søndag. Men så er de redd regnet kan komme tilbake.

-   Det er den samme leksa med ustabilt vær og spredte byger, sier Storm-meteorolog Villanger. Men han har et lite håp om høytrykk og sol fra begynnelsen av neste uke. -   Det er et høytrykk på gang, som kan gi endringer. Dette vil i første omgang nå Sør-Norge, sier han.

Usikkert

I Nord- og Midt-Norge blir det ustabilt vær fram til søndag. Finnmark og Troms kan få en del sol og opp mot 20 grader, mens i Nordland, Troms og Møre og Romsdal er det regn og kaldere vær som gjelder. Regn og temperaturer ned mot 15 grader blir det også på Vestlandet.

Om høytrykket meteorologene tror kan komme i sør når opp til nord, tør de foreløpig ikke spå noe om.

13:43:35: Ikke uventet folketomt på uteserveringen hos Bistro Brocante i Oslo.
14:09:10: Mariann Svendsen (22) tørker av bordene på Bistro Brocante for andre gang.
14:53:49: En stund etter setter Åsa Johansson (23) og Beatrice Liedtke (24) seg utendørs på Bistro Brocante for et glass hvitvin. Det er oppholdsvær.