REGNBUEFLAGG: Vinduene på den amerikanske ambassaden i Oslo var kledd i regnbuefarger i går kveld. Fargene ble satt på vinduene i forbindelse med Pride-arrangementene tidligere denne måneden. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
REGNBUEFLAGG: Vinduene på den amerikanske ambassaden i Oslo var kledd i regnbuefarger i går kveld. Fargene ble satt på vinduene i forbindelse med Pride-arrangementene tidligere denne måneden. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Regnbueflagg og blomster utenfor USAs ambassade i Oslo

Markerer skytetragedien i Orlando, USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

50 personer ble drept og 53 skadd da Omar Mir Seddique Mateen, den antatte gjerningsmannen etter skytemassakren i Orlando, skjøt vilt rundt seg på utestedet Pulse.

Mateen jobbet i sikkerhetsselskapet G4S, og bar våpen i forbindelse med jobben.

Blomstmarkering

BLOMSTER: Oslo-folk dro til USA-ambassaden i går, for å legge ned blomster. Foto: Scanpix
BLOMSTER: Oslo-folk dro til USA-ambassaden i går, for å legge ned blomster. Foto: Scanpix Vis mer

Drapene har sjokkert en hel verden, og allerede i går kveld startet folk å legge ut blomster utenfor USAs ambassade i Oslo.

Amerikanske medier beskriver den antatte gjerningsmannen som bodybulider, og en religiøs mann. Han hadde på et tidspunkt et ønske om å bli politi, men gjorde aldri noe for å realisere det.

Allerede i homo-farger

Den amerikanske ambassaden i Oslo var allerede kledd i regnbuens farger for å markere Pride-måneden, skriver Aftenposten. I går kveld viste mennesker sin støtte ved å legge ned roser utenfor ambassaden.