- Regndråpene blir som pistolkuler

Dårlig vær truer romferjelandinga i dag.

GREIT BILDE Å HENGE PÅ VEGGEN: Nasa-astronaut Mike Massimino fotografert ute på en spasertur i rommet. I en rekke svært krevende operasjoner forlenget Atlantis-mannskapet Hubbles liv med minst fem år, i tillegg til at teleskopet fikk nye instrumenter. Foto: AFP/NASA/SCANPIX
GREIT BILDE Å HENGE PÅ VEGGEN: Nasa-astronaut Mike Massimino fotografert ute på en spasertur i rommet. I en rekke svært krevende operasjoner forlenget Atlantis-mannskapet Hubbles liv med minst fem år, i tillegg til at teleskopet fikk nye instrumenter. Foto: AFP/NASA/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet): Skyer, torden, regn og vind truer ettermiddagens planlagte romferjelanding på Kennedy Space Center (KSC) i Florida.

NASA melder at Atlantis foreløpig har fått «no go», etter  værrapporter som melder skydekke på 4000 fot og tordenbyger farlig nær landingsstedet.

Se værmeldinga for Brevard County på Dagbladets værsider.

- Som pistolkulerÅ lande ei romferje er ikke som å lande et rutefly; regnvær kan være katastrofalt, forklarer romferjeekspert Jon Cowart ved Kennedy Space Center i et nettmøte.

- Romferja kan ikke fly i regnet fordi de små dråpene treffer flisene på varmeskjoldet. Farta er opptil Mach 2 (680 meter per sekund), og i slike hastigheter blir regndråpene som pistolkuler. Flisene er veldig sprø og skjøre på utsida. De tåler det ikke, skriver Cowart.

Bakkekontrollen vil klokka 14.30 i dag ta en endelig avgjørelse på om Atlantis kan starte motorene for å gå ut av bane, og lande på ett av to mulige tidspunkt: 16.00 eller 17.39, norsk tid.

Murstein med vingerAstronautene har spart på strømmen om bord, og sitter på nok forsyninger slik at de kan være i bane fram til mandag. I morgen får de fire muligheter til å lande, enten på KSC i Florida eller Edwards Air Force Base i California.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer