Bertheussen-saken

- Regner med å bli frifunnet

Dommen mot Laila Bertheussen (55) faller fredag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Hun regner med å bli frifunnet fordi hun ikke er skyldig, men er forberedt på alt. Også at påtalemyndigheten vil anke en frifinnelse. Så her venter vi bare på dom på vanlig måte, sier advokat John Christian Elden til Dagbladet.

Fredag klokka 12.00 mottar Eldens klient Laila Bertheussen (55) dommen fra Oslo tingrett, i den svært omfattende straffesaken mot henne. Tidligere justisminister Tor Mikkel Waras samboer er tiltalt for angrep på demokratiet samt for å ha forfalsket en kriminell handling.

Bilbrann og trusselbrev

Selv har Bertheussen hele tida hardnakket nektet straffskyld på hvert eneste punkt i tiltalen, som blant annet omfatter å sette fyr på familiens egen bil, tagge «RASISIT» på husveggen, samt å sende trusselbrev med pulver til sitt eget hjem og ekteparet Ingvil Smines Tybring-Gjedde og Christian Tybring-Gjedde.

Gjennom flere uker i høst fikk tingretten høre forklaring fra rundt 30 vitner - for en stor del etterforskere fra Oslo-politiet, PST og Kripos, som blant annet la fram nitide digitale presentasjoner av tekniske data de mener rydder all tvil om skyld av veien.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer