Regner med å bli kjørt rett på glattcelle i kveld

Politiet vet når Harald Langemyhr lander på Gardermoen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du tips om bedragerisaken eller bilder? Send mms/sms til 2400, epost til 2400@dagbladet.no eller ring 24 00 00 00

(Dagbladet.no): Byggmester Langemyhr, som er siktet for å ha svindlet Oslo kommune for 17,6 millioner kroner, ankommer Norge sent i kveld.

Når han lander på Gardermoen forventer han at velkomstkomiteen består av politifolk og en forsvarsadvokat.

- Vi har informert politiet om når han kommer, det var den ryddigste måten å gjøre dette på. Langemyhr regner med at politiet møter ham på flyplassen og at han blir kjørt på glattcelle i påvente av et mulig fengslingsmøte mandag, opplyser John S. Gulbrandsen i advokatfirmaet Wiersholm til Dagbladet.no.

Han håndterer Langemyhrs forretningsmessige interesser, men vil overlate straffesaken mot klienten til en advokat med strafferettsekspertise.

Etterlyst

Langemyhr har opplyst at han var på ferie i Hellas med familien da politiet gikk til razzia mot både selskapets kontorer, privatboligen og hans nye hus som er under oppføring i Tønsberg.

Under ransakingene torsdag var hovedpersonen i kontakt med etterforskerne på telefon, da de blant annet trengte koden til byggmesterens safe, men politiet skal siden ikke ha snakket med Langemyhr direkte.

Regner med å bli kjørt rett på glattcelle i kveld

Mens fire av hans ansatte ble pågrepet, ble den fraværende sjefen etterlyst av politiet. Den bedragerisiktede mannens talsmenn understreker imidlertid at utenlandsoppholdet ikke hadde noen sammenheng med politiaksjonen.

- Hovedårsaken til at han kommer hjem er at han gjerne vil forklare seg til politiet, og håper det kan rydde misforståelser av veien. Det er veldig mye han ikke forstår bæret av i forhold til siktelsene mot de ansatte som ble fengslet denne uka, sier Gulbrandsen.

- Vil ordne opp

Like etter politirazziaene uttrykte Langemyhr stor overraskelse.

- Jeg har fått referert deler av siktelsen og stiller meg helt uforstående til den. Dette er det verste jeg har opplevd i mitt yrkesliv og kommer nå raskt hjem for å ordne opp, sa han til NRK på fredag.

Om byggmesteren ikke blir pågrepet i kveld, vil Langemyhr trolig selv melde seg for politiet, ifølge advokaten.

Fredag ble tre av Langemyhrs ansatte varetektsfengslet, siktet for medvirkning til bedrageri, mens en fjerde ansatt ble løslatt.

Det har i dag ikke lyktes Dagbladet.no å få kommentarer fra politiet rundt Langemyhrs hjemkomst.

ETTERLYST: Byggmester Harald Langemyhr bedyrer at han vil samarbeide med politiet når han etter planen kommer tilbake til Norge i kveld. Foto: Tønsbergs Blad
ETTERLYST: Byggmester Harald Langemyhr bedyrer at han vil samarbeide med politiet når han etter planen kommer tilbake til Norge i kveld. Foto: Tønsbergs Blad Vis mer