Regner med budsjettprotester

Jens Stoltenberg varsler innstramminger i neste års budsjett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - På flere områder vil vi i det kommende sbudsjettet forslå å bruke mindre penger enn det mange forventer og ønsker seg, varslet statsmineren i sin tale til Aps landsstyre i ettermiddag.

Finanskrisa i Europa og USA opptok en stor del av Stoltenbergs tale.

Advarer Stoltenberg advarte mot en mulig ny økonomisk krise, tre år etter at den forrige finanskrisen brøt løs. Derfor er det ifølge regjeringen viktigere enn noen gang å holde orden i økonomien.

Høylydte krav Det betyr at vi på flere områder vil bruke mindre penger enn mange forventer og ønsker seg. Det vil kanskje komme sterkere protester mot budsjettet i høst enn vi er vant til, og det vil komme høylydte krav. Vi er nødt til å holde igjen på prengebruken av hensyn til jobbene og konkurranseevnen, sa Stoltenberg.

Vil si nei Han understreket at det er viktig å si nei til mange gode formål for å holde ledigheten nede.
-Vi skal styre unna feller som er fristende på kort sikt. Derfor varsler jeg alt nå at vi kommer til å gjøre nei til en dyd i høst, sa Stoltenb

Han viste til at situasjonen i Europa er meget alvorlig. Mange land sliter med høy ledighet, lav vekst og stor gjeld. Utsiktene er også usikre i USA.

Vil ramme oss - Vi må ikke tro at dette ikke angår Norge. Vi er et lite land med tette økonomiske bånd til verden rundt oss. Lavere etterspørsel internasjonalt vil påvirke norsk næringsliv.

- En sterk krone kan ramme de som lever av eksport til utlandet, og arbeidsplassene i industrien kan settes i fare, sa Stoltenberg.