- Regner med det er en tulling

Ekteparet Stoltenberg fikk pulverbrev hjem i postkassa. Stort politioppbud ved Røde Kors´ hovedkontor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det var stort politioppbud utenfor hovedkvarteret til Røde Kors i Hausmannsgate i 15-tida, etter at det ble kjent at Thorvald Stoltenberg har mottatt et av de mystiske pulverbrevene.

- Thorvald Stoltenberg har mottatt et brev med såkalt mistenkelig pulver i. Vi jobber nå med saken, og følger vanlige prosedyrer i forhold til slike saker, opplyste operasjonsleder Kjell Hjulstad ved Oslo Politidistrikt til Dagbladet.no i 16-tida.

Brevet kom først hjem til ekteparet Stoltenberg. Thorvald Stoltenberg tok brevet med på kontoret i dag.

- Ikke redde

- Brevet lå i postkassa lørdag kveld, da vi kom hjem etter å ha vært borte i noen dager. Thorvald tok det med på kontoret i dag. Flere var borti brevet og det ble litt oppstyr, sier Karin Stoltenberg til Dagbladet.no.

- Vi ble ikke bekymret. Vi regner med det er en tulling, det er det vel i 99 prosent av tilfellene, sier hun.

Hverken hun eller mannen gikk til legesjekk, men flere andre har latt seg sjekke.

- Jeg kan bekrefte at vi har motatt et brev med hvitt pulver. Fire personer som har vært i kontakt med forsendelsen ble sendt til legesjekk, og brevet er nå tatt hånd om, sier kommunikassjonssjef Bernt G. Apeland i Røde Kors til Dagbladet.no.

Politiet har vært på stedet, og vurderer sammen med andre faginstanser hva som er nødvendige tiltak. Ellers etterforskes saken etter vanlige prosedyrer i slike saker, opplyser Hjulstad.

 FIKK PULVERBREV HJEM: Thorvald Stoltenberg og kona Karin fikk brevet i posten lørdag. I dag tok han det med på kontoret. Foto: SCANPIX
FIKK PULVERBREV HJEM: Thorvald Stoltenberg og kona Karin fikk brevet i posten lørdag. I dag tok han det med på kontoret. Foto: SCANPIX Vis mer

Pulveret er fraktet til Folkehelseinstituttet for analyse.

Ingen bakterier så langt

Det vil ta noen dager før innholdet er analysert. Tidligere har Folkehelseinstituttet analysert innholdet i 18 tilsvarende brev. De fleste dukket opp i postkasser i Oslo lørdag 20. mai.

Ingen av disse brevene inneholdt farlige bakterier, selv om Folkehelseinstituttet ikke hundre prosent sikker på hva innholdet var.

Thorvald Stoltenberg har sittet i et møte i ettermiddag og ikke vært tilgjengelig for kommentarer.

Det har vært en dramatisk dag for hovedkontoret. Nyheten om pulverbrevet kom bare noen timer etter at Manuela Ramin-Osmundsen ba om å bli permittert fra vervet som styremedlem i Norges Røde Kors så lenge hun jobber i Utenriksdepartementet.

- Regner med det er en tulling
STORT POLITIOPPBUD: Flere personer, blant annet Stoltenberg selv, har vært i kontakt med pulverbrevet.