Mystisk naturfenomen:

Regnet fisk: - Ingen spøk

- Det regnet fisk i Texarkana i dag. Og nei, dette er ingen spøk, skriver byens myndigheter.

FALT NED FRA HIMMELEN: Innbyggerne i den amerikanske byen Texarkana fikk seg litt av en overraskelse da det begynte å «regne» fisk fra himmelen. Foto: Myndighetene i Texarkana, Facebook
FALT NED FRA HIMMELEN: Innbyggerne i den amerikanske byen Texarkana fikk seg litt av en overraskelse da det begynte å «regne» fisk fra himmelen. Foto: Myndighetene i Texarkana, Facebook Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- 2021 bruker alle triksene i boka … det inkluderer at det regnet fisk i Texarkana i dag. Og nei, dette er ingen spøk!

Slik innledes innlegget på den offisielle Facebook-siden til den amerikanske byen Texarkana i Texas.

- Blir sugd inn

Der forteller byens myndigheter om det høyst oppsiktsvekkende fenomenet som rammet byen 30. desember 2021.

- Dyreregn er et fenomen som skjer når små vanndyr som frosker, krabber og små fisker blir sugd inn i skypumper eller luftstrømninger som skjer på jordas overflate, skriver de.

En skypumpe er ifølge Wikipedia en kraftig roterende luftsøyle som oppstår over hav og innsjøer. Den likner en tornado, men de oppstår gjerne i mildere vær og er ofte betydelig svakere enn tornadoer.

- Faller ned med regnet

Mens en oppstrømning er en liten strøm av stigende luft, ofte innenfor en sky. Slike vertikale strømninger kan gå både oppover og nedover, ifølge Wikipedia.

ØSTERRIKE: Et monster av en fisk tetter rør i Linz i Østerrike, og hentes opp av bergingsselskap. VIDEO: Reddit u/Desmo_AUT/@liccaliber Vis mer

- Fiskene faller deretter ned sammen med regnet. Selv om det er uvanlig, så skjer det, som dokumentert flere steder i Texarkana i dag, skriver byens myndigheter på Facebook.

Byens myndigheter oppfordrer så følgerne sine til å sende inn bilder av fenomenet. Noen har fulgt oppfordringen, mens andre heller benytter muligheten til å dra fram sine skrytebilder fra tidligere fisketurer.

- Her er noen flere som jeg fanget i regnet her om dagen, før de traff gatene. Jeg er glad jeg kunne redde dem fra hjernerystelse og slippe dem løs uskadd, skriver én – og deler bilder av et par store fisk som åpenbart ikke har kommet fra himmelen.

- Ønsker meg penge-regn

Andre benytter anledningen til å spøke:

- Jeg skulle ønske det ved enkelte tilfeller ville regne penger, er det en greie? Hvorfor kan ikke penge-regn være et fenomen? Kom igjen 2022, la oss få se hva du kan gjøre, skriver én spøkefullt i kommentarfeltet.

- Vi trodde det var hagl som traff bilen vår, men det var fisk fra himmelen, skriver en annen.

Myndighetene i Texarkana avslutter innlegget med å hinte spøkefullt til sine følgere om at 2021 har bydd på nok spenning:

- Vær så snill, for alles del, la oss liste oss inn i 2022 så stille som mulig!

Observert i århundrer

Saken er også omtalt av NBC News. De viser til en artikkel fra Kongressens bibliotek, som forklarer at forskerne tror at det er disse skypumpene eller oppstrømningene som er årsaken når man har observert dette fenomenet.

FINNMARK: Da Jack Ivan Sørensen var ute på kveitefiske fikk han seg litt av en overraskelse da han oppdaget hva de hadde fått i garnet. Video: Privat Vis mer

De skriver videre at fenomenet har vært observert, men ikke grundig dokumentert, på planeten i århundrer.

En tornado kan senke seg ned mot vannets overflate, suge objekter og smådyr inn i virvelen og regne dem ned et annet sted. Vindene i en kraftig tordenstorm kan gjøre noe liknende, foreslår en annen teori.

Det er ikke første gang at det kommer rapporter om fisk som regner ned fra himmelen. I 2010 skal de 669 innbyggerne i ørkenbyen Lajamanu i Australia ha blitt overrasket av «fiskeregn», ifølge TV 2.

Var fremdeles i live

Etter et kraftig regnvær i området fulgte mengder av små, hvite fisk. Flere av fiskene skal ha dessuten vært i live etter å ha truffet bakken.

NON STOP: Et par fiskere oppdaget en hai prøve å spise en skilpadde. Non Stop TV med Sondre Rahm og Christian Wehus. Vi lager Norges beste viralprogram som daglig gir deg de mest spektakulære klippene du ikke vil gå glipp av! Vis mer

Meteorologer i Australia mener at fisken må ha blitt sugd opp under et enormt uvær, for så å falle ned sammen med nedbøren over den lille byen.

- Et slikt værsystem kan være med på å suge fisk opp nesten 50 000 fot høyt i lufta, sier meteorolog Mark Kersemakers fra Australian Bureau of Meteorology, til lokalavisa Northern Territory News.

Avisa skriver at det er tredje gang på 30 år at ørkenbyen opplever å bli bombardert med fallende fisk. Det samme skal ha skjedd i 1974 og 2004, ifølge TV 2.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer