Regnet skremte McCain, men ikke Obama

- Litt regn har aldri skadet noen, sa han.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Republikanernes presidentkandidat John McCain valgte å avlyse et utendørs valgmøte da regnet øste ned over Pennsylvania tirsdag. Men rivalen Barack Obama lot seg ikke affisere. - Litt regn har aldri skadet noen, sa han.

En uke før presidentvalget drev både McCain og Obama valgkamp i delstaten Pennsylvania tirsdag. Delstaten er viktig, ikke minst for republikanerne, som tapte her for fire år siden. Analytikere mener at McCain må vinne delstaten, skal han ha noen som helst sjanse til å vinne hele presidentvalget.

McCain skulle etter planen tale på to folkemøter i Hersey, ett utendørs og ett innendørs. Men værgudene var ikke i det medgjørlige hjørnet, med regn, sludd og iskald vind, og McCains valgkampmedarbeidere valgte å avlyse utendørsmøtet.

- Engasjement

Barack Obama lot imidlertid ikke de flere tusen frammøtte på Demokratenes valgmøte i Chester, også det i Pennsylvania, i stikken selv om været var like surt der.

- Dersom vi ser et engasjement og en entusiasme som dette på valgdagen, da skal vi virkelig bringe forandring til USA, sa Obama, som ble møtt av voldsom jubel fra hutrende og våte tilhengere.


Lokal global oppvarming

- Litt regn har aldri skadet noen, sa Obama, og roste de mange tusen tilhengerne som hadde trosset regn og vind for å oppleve demokratenes presidentkandidat på nært hold.

- Dette er et fantastisk oppmøte når været er så dårlig som nå, la han til.

Flere av de frammøtte holdt opp plakater med budskapet «stans den globale oppvarmingen». Obama flirte og sa:

Det finnes ikke dårlig vær ...: Demokratenes presidentkandidat Barack Obama trosset regn og vind, og snakket til flere tusen frammøtte på et valgmøte i Chester i Pennsylvania tirsdag. - Litt regn har aldri skadet noen, sa han lakonisk. Republikanerne valgte å avlyse sitt utendørsarrangement på grunn av det dårlige været. Foto: REUTERS// SCANPIX
Det finnes ikke dårlig vær ...: Demokratenes presidentkandidat Barack Obama trosset regn og vind, og snakket til flere tusen frammøtte på et valgmøte i Chester i Pennsylvania tirsdag. - Litt regn har aldri skadet noen, sa han lakonisk. Republikanerne valgte å avlyse sitt utendørsarrangement på grunn av det dårlige været. Foto: REUTERS// SCANPIX Vis mer

- Ikke at jeg er tilhenger av global oppvarming, men det er litt kjølig i dag! (©NTB)

Flere tusen mennesker lot seg ikke affisere av regn, sludd og iskald vind da sirkus Obama kom til Chester i Pennsylvania tirsdag: De hutret seg gjennom folkemøtet, og forsøkte å holde varmen med gjentatte applauser. Foto: REUTERS/Jason Reed/ SCANPIX Republikanernes presidentkandidat John McCain og visepresidentkandidat Sarah Palin avlyste et utendørs valgkamparrangement i Hersey i Pennsylvania tirsdag på grunn av dårlig og kaldt vær. De konsentrerte seg heller om de heldige som hadde valgt å komme på det innendørs folkemøtet i stedet. Foto: REUTERS/Brian Snyder/ SCANPIX

Regnet skremte McCain, men ikke Obama