Regnet snur

Endelig en god nyhet for værsjuke østlendinger: Regnet ser ut til å snu. Fra nå av skal regnet falle der det hører hjemme - i Bergen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men ikke legg vekk paraplyen og høyskafta støvler helt ennå. Vi blir nemlig ikke helt kvitt det store samtaleemnet fra november selv om vi nå går inn i julemåneden, ifølge statsmeteorolog Kristen Gislefoss. Og sola vil fortsatt være godt skjult store deler av tida.

- Vi går ikke klar av regn de neste seks-syv dagene. Vi kan få noen sprekker i skyene dann og vann, men også noe nedbør av og til, sier Gislefoss.

I dag utarbeider han et langtidsvarsel som går fra onsdag denne uka til mandag neste uke, 4. desember. Det viser at Vestlandet vil få grovt igjen for solskinnet og oppholdsværet i høst: I tillegg til at bergenserne vil få mer regn i hodet enn den siste måneden, får de perioder med kuling på kjøpet.

- Men det vil fortsatt være mildt, og det er vel gjerne positivt, påpeker Gislefoss.

Håper på hvit jul

Lenger nord, i Møre og Romsdal og Trøndelag, vil det stort sett bli oppholdsvær onsdag denne uka. Torsdag derimot, venter Gislefoss at det blir sørvestlig kuling og regn.

- Utover uka vil det bli perioder med kuling fra sørvest, og regn og regnbyger.

Også i hittil så tørre Nord-Norge vil det bli nedbør etter hvert.

- Men her vil det være noe mer begrenset, mener Gislefoss.

- Nedbøren vil variere mellom regn og sludd på kysten og snø i innlandet. Men det blir generelt små mengder.

Over hele Sør-Norge blir det snø i fjellet. Men vi bør gjerne være forsiktige med å legge opp til lengre turer på ski, skal vi tro statsmeteorologen.

- Været vil variere voldsomt i fjellet. En dag kan det være sol med i spillet, mens det ellers er skyet. Du får ikke de lange turene i bra vær, for å si det sånn. Det vil også bli en god del vind i perioder, sier Gislefoss.

Snart går vi inn i julemåneden, og fortsatt regner det over store deler av landet. Men Gislefoss tør ikke si noe om juleværet.

- Så langt kan jeg ikke se. Men det hadde jo vært hyggelig med snø, mener meteorologen.

<B>REGN MED MED REGN:</B> Kuling, sludd og regn. Når det endelig blir bedre på Østlandet, drypper det i vest og i nord.