Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Regnete, grått og torden

Det er ingen fulle soldager i sikte denne uka heller. På torsdag vil alle steder sør for Trondheim risikere 30 millimeter regn eller mer.

BLØTT:  De neste ti dagene byr stort sett på regnete vær over hele landet. Foto: BENJAMIN A. WARD / DAGBLADET
BLØTT: De neste ti dagene byr stort sett på regnete vær over hele landet. Foto: BENJAMIN A. WARD / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Til tross for at meteorologene heldigvis ikke fikk rett i at det kunne pøse ned hele 60 millimeter regn enkelte steder østafjells forrige helg, byr ikke været de neste ti dagene på stort annet enn regntøy- og langstøveler.

For himmelen vil i all hovedsak være lavtrykksdominert og dermed ustabilt, opplyser meteorolog Stig-Arild Fagerli i StormGeo til Dagbladet.

- Det blir litt hopp og sprett. Det vil være perioder med sol, men det er fortatt slik at det ikke er noen stabile kraftige høytrykk som kan gi sol og knalltemperaturer noen steder i Norge, sier Fagerli.

Lokal torden I dag og i morgen vil et lavtrykk sirkulere i Norskehavet i tillegg til et annet lavtrykk - som nærmer seg Storbritannia fra vest.

- Disse to gir ustabile luftmasser over Sør-Norge med byger og trolig lokal torden på Østlandet og indre deler av Vestlandet tirsdag, sier Fagerli.

Været vil bli noe bedre i sørlige deler av landet onsdag, men muligheten for regnbyger vil fortsatt være tilstede. Nord-Norge slipper heller ikke unna, og nedbør vil bre seg i Nordland og Troms i dag før bygene vil bli færre i morgen og torsdag.

Blir verre På torsdag vil nemlig lavtrykket ved Storbritannia sende en regnfront innover mot Sør-Norge, som kan føre til betydelige nedbørsmengder, både på Sør- Øst- og Vestlandet, opplyser meteorologen.

Også forrige uke regnet nesten bergenserne bort i det verste juli-døgnet på 74 år.

I løpet av denne torsdagen vil trolig flere steder få 30 millimeter nedbør eller mer.

- Nå ser det ut til at Sørlandet og nordlige Vestlandet får mest nedbør, men dette kan endre seg vesentlig, sier Fagerli.

På fredag vil været stabiliseres over Sør-Norge mens nedbøren forplanter seg videre nordover i Nord-Norge. Men, det vil trolig falle mindre regn nord enn det som er ventet i sør.

Rolige vindforhold Vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt i Tromsø, Gunnar Noer, bekrefter at været vil bli vekslende i nord.

- Det er ingen kraftige signaler, og det vil bli regnbyger i Nordland og til dels i innlandet i Troms og Finnmark. Det ser ut til at det blir rolige vindforhold over hele Nord-Norge gjennom torsdag og fredag, sier Noer.

Vanskelig sesong Han forteller at temperaturene i Nord-Norge vil holde seg stort sett stabile gjennom hele uka.

- I Bodø blir det litt mildere torsdag før det blir kjøligere fra fredag igjen. Det blir vekslende, skya vær med fuktighet.

VARIERENDE VÆR:  Knallsol og hele dager med sol langs kysten vil ikke forekomme, ifølge meteorologene, som spår opptil 30 millimeter med nedbør i Sør- Øst og Vestlandet på torsdag. Foto: Tor Robin Skaug / Dagbladet
VARIERENDE VÆR: Knallsol og hele dager med sol langs kysten vil ikke forekomme, ifølge meteorologene, som spår opptil 30 millimeter med nedbør i Sør- Øst og Vestlandet på torsdag. Foto: Tor Robin Skaug / Dagbladet Vis mer

Begynnelsen av august er en måned hvor det er vanskelig å varsle været, opplyser Noer.

- Blir det lite vind vil skyende bli liggende. Til helga vil det også bli bygevær og ganske kjølig, særlig i Nord-Norge. Det ser ut til at det bli mye nedbør i midten av neste uke, men det kan endre seg. Det er normalt sommervær i nord, sier han.

Regn til helga Til helga er det også ventet lavtrykk, noe som betyr at det ustabile og skiftende været vil fortsette.

- Varslene er usikre, men det kan se ut til at et svakt høytrykk bygges opp over Storbritannia i midten av neste uke, men nå virker det ikke som om det vil klare å stabilisere været over Skandinavia i nevneverdig grad, sier Fagerli i StromGeo.

Han mener at håpet om høye sommertemperaturer er mer trolig i neste uke siden «alt kan skje».

- For oss på Vestlandet har ikke sommeren vært så aller verst. Det er mer østlendinger som sitter igjen med et inntrykk av en våt sommer. De høye temperaturene har uansett uteblitt. 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media