Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Regninga er altfor høy

Brustad står ikke inne for Kjølls PR-utgifter, men dekker likevel halvparten.

STÅR IKKE INNE FOR TIMELISTA: Nærings- og handelsminister Sylvia Brustad  dekker halvparten av Berit Kjølls PR-utgifter, men står ikke inne for enkeltpunkter. Det får Kjøll svare på, sier hun.
Foto Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
STÅR IKKE INNE FOR TIMELISTA: Nærings- og handelsminister Sylvia Brustad dekker halvparten av Berit Kjølls PR-utgifter, men står ikke inne for enkeltpunkter. Det får Kjøll svare på, sier hun. Foto Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): I dag ble det klart at Nærings- departementet har besluttet å dekke 375 000 kroner av Berit Kjølls PR-regning. Det er omtrent halvparten av regninga på over 750 000 kroner.

Berit Kjøll benyttet seg av dyre PR-rådgivere i kommunikasjonsselskapet Geelmuyden-Kiese. Her kan du selv se timelista for Kjølls PR-bistand.

- Bakgrunnen for at vi dekker halve regninga til Kjøll, er fordi hun som statens representant kom opp i en ekstraordinær situasjon, sier Sylvia Brustad til Dagbladet.

Brustad understreker at Kjøll ikke hadde en organisasjon i ryggen, slik som Kjell Inge Røkke og Aker-konsernet.

- Vi har derfor besluttet å dekke halvparten, sier hun.

For Brustad er det viktig å påpeker at Kjøll ikke hadde hentet inn forhåndssamtykke før hun hyret inn informasjonsrådgiverne, men understreker at dette er en helt ekstraordinær situasjon.

DYRE RÅD:
Berit Kjøll satt igjen med en PR-regning på over 750 000 kroner.
Foto:  Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
DYRE RÅD: Berit Kjøll satt igjen med en PR-regning på over 750 000 kroner. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX Vis mer

- Jeg vil ikke skape presedens for at staten dekker kostnader knyttet til styreverv.

Står ikke inne for timelista
I timelista for Kjølls PR-bistand kommer det fram at Hans Geelmuyden fakturerte 14 000 kroner for å bistå Kjøll i forbindelse med Røkkes pressekonferanse. Geelmuyden selv forklarer overfor Dagbladet at pressekonferansen utløste en rekke mediehenvendelser som kommunikasjonselskapet hjalp henne å håndtere.

- Er det greit å bruke statens penger på denne måten?

- Dette er et forhold mellom Geelmuyden-Kieese og Berit Kjøll. Vi har ikke vært inne i timelista og tatt vurdering på hva vi dekker og ikke dekker. Vi har tatt en totalvurdering av Kjølls situasjon med et stort mediepress, sier Brustad til Dagbladet.

Hun mener regningen er altfor høy.

- Det er derfor dette har vært en vanskelig vurdering. Vi går ikke god for timelista. Det får Kjøll selv svare for, sier Brustad.

FORKLARTE SEG: 23. april kom Kjell Inge Røkke med sin versjon av asken i en pressekonferanse som varer i tre timer.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
FORKLARTE SEG: 23. april kom Kjell Inge Røkke med sin versjon av asken i en pressekonferanse som varer i tre timer. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer

- Mener du at regninga er uakseptabel?

- Det jeg sier er at regninga på over 750.000 kroner er høy. Det tror jeg alle er enige i, mener hun.

- Hvorfor har det tatt lang tid å komme med beslutningen?

- Jeg synes ikke vi har brukt veldig lang tid. Vi fikk henvendelsen fra kjøll i begynnelsen av august. Samtidig har vi behandlet mange andre store saker i departementet. I lys av det, mener jeg vi ikke har brukt lang tid.

Berit Kjøll har ikke svart på Dagbladets henvendelser i dag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling