- Regningen til vanlige folk

Pengene går ikke til vanlige folk, men til bedrifter og dem med formue, advarer Arbeiderpartiet. Nå går statsminister Erna Solberg (H) til Frp og Sylvi Listhaug som krever mer penger til vei og verft.

27 MILLIARDER: Regjeringens tredje krisepakke er på 27 milliarder. I Stortinget går regjeringspartiene først til Fremskrittspartiet for å få flertall, som på sin side etterlyser mer penger til veiprosjekter og verftsindustrien. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
27 MILLIARDER: Regjeringens tredje krisepakke er på 27 milliarder. I Stortinget går regjeringspartiene først til Fremskrittspartiet for å få flertall, som på sin side etterlyser mer penger til veiprosjekter og verftsindustrien. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Regjeringens tredje krisepakke som ble lagt fram fredag, skal få fart på norsk økonomi og ta bedriftene ut av coronakrisen.

Totalt bruker regjeringen 27 milliarder kroner på en rekke tiltak:

  • Kutt i formuesskatten: 1,3 milliarder
  • Grønn omstillings-pakke: 3,6 milliarder
  • Lønnstilskudd til bedrifter: 4 milliarder
  • Kompetanseheving 1 milliard
  • Kjøp av medisinsk utstyr: 4,8 milliarder

Oljepengebruken oppjusteres samtidig siden revidert nasjonalbudsjett ble lagt fram 12. mai og øker med fem milliarder. Det oljekorrigerte underskuddet i 2020 ligger ifølge regjeringen an til å bli 485 milliarder kroner.

Det er 243 milliarder kroner mer enn det Stortinget vedtok i fjor høst.

- Tiltakene skal både få folk i jobb, øke aktiviteten i norsk næringsliv og bidra til langsiktig verdiskaping i privat sektor framover. Vi skal skape mer og inkludere flere i arbeidslivet. Sammen skal vi ta Norge ut av krisen, sa statsminister Erna Solberg (H) på pressekonferansen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer