Regningene som viser norsk Clinton-støtte

Statssekretær Tone Skogen i UD sier Norge ikke gir penger til Clinton-stiftelsen, men her er regningene som viser det motsatte. 

REGNING: Dette er en regning fra Clinton-stiftelsen på 500 000 dollar sendt fra Clinton-stiftelsen til Norad. Foto: Mike Segar/Reuters
REGNING: Dette er en regning fra Clinton-stiftelsen på 500 000 dollar sendt fra Clinton-stiftelsen til Norad. Foto: Mike Segar/Reuters Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dagbladet har i en rekke artikler tidligere i sommer gjennomgått Norges nære forhold til familiestiftelsen til verdens mektigste familie. Siden 2007 har vi gitt Clinton-stiftelsen over en halv milliard kroner for at de blant annet skal drifte globale klimatiltak, tiltak mot spedbarnsdødelighet og arbeid mot spredning av HIV.

Dagbladet har skrevet om hvordan Clinton-stiftelsen splitter opp bidragene fra Norge på en måte som gjør det umulig ut fra deres egen rapportering å få noe overblikk over hvor mye penger de tar i mot fra Norge.

Og vi har skrevet om hvordan Norges støtte til et klimatiltak i en intern Norad-rapport ble kritisert for å være i strid med Regjeringens vedtatte målsettinger. Derimot har en rekke norske statsråder fått anledning til å møte medlemmer av Clinton-familien.

Står fast

I et innlegg i Dagbladet forrige uke går UDs statssekretær Tone Skogen (H) i rette med Dagbladet omtale. Hennes hovedpoeng er dette: Norge gir ikke penger til Clinton-stiftelsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer