Regnrekord i Bærum - Bergen gratulerer

På Horni i Bærum har det regnet 85 dager på rad. Dermed er den ti år gamle rekorden fra Bergen slått med to dager. Bergenserne gratulerer, og gir bæringene råd om hvordan hanskes med regnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siden 24. september har det regnet hver eneste dag på Horni i Bærum. Det er 85 dager siden - og det regner fortsatt. Den forrige rekorden ble satt i Bergen i 1990, da det regnet hver eneste dag fra 3. januar til 26. mars, skriver NTB i dag.

- Vi gratulerer, sier ordfører Ingmar Ljones i Norges regnhovedstad, Bergen, til Dagbladet.no.

Ljones synes på ingen måte dette er noe prestisjenederlag for den våte byen i vest.

- Vi er rause vi. Jeg synes min ordførerkollega i Bærum bør sette opp et skilt, «Velkommen til Bærum, kommunen der det regner mer enn Bergen».

Den rause ordføreren trekker også fram regnets fordeler.

- Hvis vi ikke hadde hatt regn ville alt gått i stå. Regn gir rikdom. Mange steder i verden er det mangel på vann. Vi har ikke for mye regn, det er bare snakk om å tilpasse seg.

Du er en regnvant mann. Hva er ditt beste tips til nyvåte østlendinger?

- For det første må en huske at regn er et godt samtaleemne. Det er enkelt å snakke om været. Så er det viktig å ikke grue seg for dårlig vær. En må heller tenke på at regn er forbigående, og glede seg til godværet som kommer etterpå.

Bergen slått to ganger

Men dagens registrering er ifølge NTB ikke den første regnrekorden Bergen har måttet gi fra seg til østlendingene i høst.

Så lenge har det regnet på Horni i Bærum

Dette skjedde 24. september 2000:

,Sydney-avisa Daily Telegraph melder at Marion Jones' ektemann, verdensmesteren i kulestøt CJ Hunter, avga positiv dopingprøve under Bislett Games 28. juli.

,Erik J. Skar er tredjemann som sendes hjem fra Robinson 2000.

,Velgerne i Jugoslavia går til stemmeurnene for å velge ny president.

I november konstaterte værstatistiker Bernt Lie at en værstasjon i Nordmarka i Oslo hadde slått Bergens nedbørsrekord for november fra 1917. Lie møtte motbør fra værguruene i Bergen, og fikk en skyllebøtte i Bergens Tidende for å ha trikset med tallene, noe bergenserne i etterkant måtte trekke tilbake.

- Bergenserne skjønner ikke konsekvensen av all nedbøren på Østlandet. Her regner det fire ganger mer enn normalt. Hvis bergenserne skulle hatt de samme forholdene, ville det på en måned regnet 1.200 millimeter i Bergen. Det tror jeg bokstavelig talt ville ha stoppet munnen på bergenserne, sier Lie til NTB.

Dette er ordfører Ljones uenig i.

- En dag hadde vi 80 millimeter nedbør på et døgn. Det gikk helt fint. Så sant denne nedbøren ble spredt jevnt utover tror jeg det ville gått fint. Det eneste problemet ville vært Bryggen, som ligger for lavt og måtte jekkes opp.

RAUS REGNMANN: Bergensordfører Ingmar Ljones gratulerer Bærum med den nye regnrekorden. - Vi har flere gode reklametips vi kan gi dem.