Regnskapene på bordet!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

VG har rettet søkelys mot politikernes bruk av offentlige midler til egne formål. Reportasjene viser at den gamle nøysomhetskulturen i det politiske miljøet er i ferd med å svekkes. Statsråder er ikke bare utstyrt med skuddsikre limousiner med svertet glass. De kan i tillegg få bil til privat bruk, en slags firmabilordning. Og på Stortinget brukes skattebetalernes penger både til trim og hårstell.

Støtten til stortingsgruppene på Stortinget er en del av den generelle partistøtten, og en ordning vi syns er bra. Den er et middel til å opprettholde et levende demokrati. Det er også strenge regler for hvordan pengene skal brukes. En del av pengebruken som er blitt kjent gjennom reportasjene i VG ligger på kanten av det reglene bestemmer. De er først og fremst et vitnemål om at også våre politikere er påvirket av den generelle utviklingen i synet på materielle goder i samfunnet. Men de bør være på vakt. Slik pengebruk kan lett gå på tilliten løs.

Men når vi først har slike støtteordninger som partiene selv har stor grad av kontroll over, bør det også være lett for offentligheten å få innsyn i hvordan pengene brukes. Men her har partiene vært lite villig til å følge de åpenhetsprinsippene de ellers holder seg til i sin politikk. Bare Venstre har gitt avisen innsyn i regnskapet. De andre stortingsgruppene har avslått å vise fram sine tall.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer