Regnskapsfører varetektsfengslet for avisbudkriminalitet

De involverte skal ha drevet med fiktiv fakturering, Nav-bedrageri, bruk av svart arbeidskraft og unndratt skatt for flere millioner kroner.

En kvinnelig regnskapsfører er varetektsfengslet i fire uker i Bergen tingrett. Politiet mener hun var sentral i et kriminelt avisbudnettverk.

Politiet mener å ha avdekket et organisert nettverk som på strukturert vis har lurt til seg millionsummer i forbindelse med avisdistribusjon, ifølge Bygdanytt.

- Vi mener regnskapsføreren har hatt den sentrale rollen, og at de andre siktede har hatt roller som underleverandører for hovedselskapet og rene uttaksledd som ikke har hatt andre roller enn å ta ut kontanter, sier politiadvokat Rudolf Christoffersen til avisen.

De involverte har angivelig drevet med fiktiv fakturering, Nav-bedrageri, bruk av svart arbeidskraft og unndratt skatt for flere millioner kroner.

Kvinnen erkjenner ikke straffskyld, opplyser hennes forsvarer Torbjørn Sognefest.

Bergen tingrett besluttet fredag at kvinnen skal varetektsfengsles i fire uker, hvorav to uker er i full isolasjon med medieforbud. De ti andre siktede ble løslatt etter avhør.

(NTB)