LOVER Å SENDE INN: Magnus S. Rønningen, redaktør i bladet Alfa og daglig leder i Magnum Media, lover å betale gebyr og sende inn regnskap. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet
LOVER Å SENDE INN: Magnus S. Rønningen, redaktør i bladet Alfa og daglig leder i Magnum Media, lover å betale gebyr og sende inn regnskap. Foto: Torbjørn Grønning / DagbladetVis mer

Regnskapsrot for Alfa-Rønningen

Bøtene løper etter manglende innlevering av regnskap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Alfa-redaktør Magnus S. Rønningen er største eier i 2634 Holding AS, og daglig leder i Magnum Media AS. Ingen av selskapene har levert regnskap for 2010.

Brønnøysundregistrene opplyser til Dagbladet at fristen for innlevering av regnskap var 1. september, og at begge selskapene vil bli ilagt forsinkelsesgebyr.

Gebyret løper Hvor stort gebyret blir avhenger av når selskapene eventuelt leverer regnskapet sitt.

Gebyret kan løpe i maks 26 uker. Ved utløpet av den 26. uka, har gebyret nådd maksstørrelsen på 44 720,- pr. selskap.

- Om de leverer regnskap vil gebyret starte 1. september, og løpe fram til leveringsdato. Det vokser hver uke. Etter 26 uker vil de få et brev, og månedsskiftet mars-april er absolutt siste frist, får Dagbladet opplyst.

Kan havne i retten Da vil selskapene få et brev, og saken vil normalt bli oversendt til tingretten.

- Har de ikke noen grunn for å ikke ha levert regnskap, kan de da bli tvangsoppløst. Regnskap skal de levere, slår Brønnøysundregisteret fast overfor Dagbladet.

Magnum Media AS er selskapet som gir ut mannebladet Alfa. I 2634 Holding AS er Rønningen største eier, og Lars Gilleberg daglig leder.

Lover å sende inn Magnus S. Rønningen skriver i en e-post at regnskapene skal bli sendt inn i løpet av ei ukes tid.

- Jeg kan bekrefte at det ikke er levert regnskap for selskapene med orgnr. 988561924 og 895435112. Alle regnskap er imidlertid ferdigstilt og vil være hos Brønnøysund i løpet av kommende uke, skriver Rønningen.

- Forsinkelsesgebyrene vil bli betalt, slår han fast.