Regnskogene krymper

Regnskogene på Sumatra, som regnes som verdens mest rikholdige regnskoger, trues. Områdene huser både den asiatiske elefanten og den sumatriske tigeren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Si din mening! ()

Fire amerikanske forskere gir regnskogene på Sumatra i Indonesia fem år til før de er totalt ødelagt. De fire forskerne har levd i Indonesia i minst ti år og studert landets ressurser og bruken av disse.

I desember i fjor besøkte de beskyttede områder på Sumatra og Kalimantan, og erfarte at regnskogene var påtakelig mindre enn bare seks måneder tidligere.

I områdene de besøkte jobbet flere grupper åpent med illegal skogrydding. Store områder regnskog hadde nylig blitt ryddet og brent for å skape dyrket mark.

- De rikeste skogene på jorda, ved Sunda-stredet på Sumatra, vil være fullstendig ødelagt i løpet av fem år dersom det pågående 'ressursanarkiet' i Indonesia fortsetter, skriver de i dagens utgave av det amerikanske magasinet Science.

Dyrearter som Sumatra-tigeren og den asiatiske elefanten lever i de truede områdene, og trues dermed med utryddelse. Og radikale endringer må til for å redde dyreartene, tror forskerne.

Ifølge forskergruppen makter ikke de lokale myndighetene, som er pålagt kontrollen med skogområdene, å hamle opp med den illegale skogsryddingen. De tillegger derfor de sentrale myndighetene i Jakarta ansvaret for å redde dette rike landområdet.

Rapporten er skrevet av Paul Jepson, James K. Jarvie, Kathy MacKinnon og Kathryn A. Monk, og du kan lese mer om den i magasinet Science.

TRUET: Tigrene på Sumatra er truet. De seks uker gamle sumatra-tigrene Sutera og Asmara lever i en dyrepark i Tyskland.
<B>ØDELEGGES: Regnskogen på Sumatra kan være ødelagt for alltid om fire-fem år, mener amerikanske forskere.