Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Regnvær har gitt rekordlav strømpris

Prisen på strøm er nå kuttet til en firedel, og kraftprisen vil trolig holde seg lav.

SOMMERREGN:
Regnet har øst ned flere steder i landet i sommer. Dette bildet er fra Oslo sentrum.


Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix
SOMMERREGN: Regnet har øst ned flere steder i landet i sommer. Dette bildet er fra Oslo sentrum. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det settes regnrekorder, og vannmagasinene fylles opp.

Kraftbørsen Nord Pool som selger strøm til energiverk i hele Norden, solgte strøm til 6,9 øre per kilowatt time forrige uke. I fjor på samme tid var prisen 27,8 øre, skriver Aftenposten.

Væravhengig Alt regnet har gitt økt tilsig i vannmagasinene, og mer vann i magasinene betyr billigere strøm. For familier kan det første halvårets strømregning bli 3.000 kroner lavere enn i fjor.

- Markedet er veldig væravhengig. Når vannstanden i magasinene er høy, slår det tilbake på prisene, sier Stina Johansen i Nord Pool.

Mandag var prisen hos Fjordkraft 8,73 øre for en kilowattime strøm. Snittprisen var over 22 øre i juni. Sammenlignet med i fjor sommer er prisen redusert med over 50 prosent, sier administrerende direktør Sverre Gjessing i Fjordkraft.

Økonomisk krise Ved siden av været, bidrar også den økonomiske krisen i Europa til å presse kraftprisen nedover.

Hos Lyse tror man strømprisen vil holde seg lav lenge, og i alle fall langt under normalnivået de siste årene.

- Strømprisen blir høyere, men ikke høy. Selv om kraftprisen stiger 20 øre, vil strømmen fortsatt være billigere enn vanlig, sier konserndirektør Ole Gabrielsen i Lyse til Stavanger Aftenblad

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media