Regnværet gir billig strøm gjennom hele vinteren

Kraftmagasinene er fulle.

STRØM: Kraftmagasinene er smekk fulle etter den regntunge sommeren i deler av Sør-Norge. Det gir nordmenn billig strøm, både nå og i vinter.
 Dette bildet er fra Gudbrandsdalslågen.
Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
STRØM: Kraftmagasinene er smekk fulle etter den regntunge sommeren i deler av Sør-Norge. Det gir nordmenn billig strøm, både nå og i vinter. Dette bildet er fra Gudbrandsdalslågen. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kraftmagasinene er smekk fulle etter den regntunge sommeren i deler av Sør-Norge. Det gir nordmenn billig strøm, både nå og i vinter.

Mange steder renner Kraft-Norge rett og slett over, skriver VG. Kun to ganger tidligere har det vært høyere fyllingsgrad i vannmagasinene på Sør- og Østlandet: I 1988 og 1990. I forrige uke var den oppe i 94,7 prosent.

- Vår viktigste oppgave er å sikre at norske forbrukere har strøm i kontakten, og slik sett er dette en god situasjon. Kraftselskapene opplever nok dette annerledes siden de får lavere pris for strømmen sin. Men for forbrukerne er dette en hyggelig bakside av all nedbøren som kom i sommer, sier sjef i Norges vassdrags- og energidirektorat, Per Sanderud, til VG.

I øyeblikket ligger vinterprisen fra strømbørsen på 23,5 øre per kilowattime, 5-6 øre under sist vinters faktiske strømpris.

- I tillegg til dette må folk også betale nettleie, strømavgift og moms, men det er rimelig strøm. Over tid vil jeg anbefale spotpris, som varierer med markedet, sier John Brottemsmo hos Bergen Energi.

De siste vinterne har strømmen kostet under 30 øre kilowattimen, men så sent som vinteren 2010 var prisen på over 50 øre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer