- Rehab er fantastisk. Det minner meg om da jeg var på leir som barn

Skandale-ordføreren er til behandling.

REHAB: Forrige uke dukket det opp en nye video med en crack-røykende Rob Ford. Da annonserte han at han ville på rehab. Der er han nå, og tydeligvis koser han seg. Foto: REUTERS/Mark Blinch
REHAB: Forrige uke dukket det opp en nye video med en crack-røykende Rob Ford. Da annonserte han at han ville på rehab. Der er han nå, og tydeligvis koser han seg. Foto: REUTERS/Mark BlinchVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Torontos skandaleomsuste ordfører, Rob Ford, har vært i hardt vær siden mai i fjor, da det kom beskyldninger fra nettstedet Gawker og Toronto Star om at deres journalister hadde sett videoer av ordføreren røyke crack.

Ordføreren benektet opptakets eksistens, men politiet sa også at de satt på flere videoer av Ford.

Det ble kjent at opptakene fantes, og Ford innrømmet for første gang 5. november at han hadde røyket crack.

Deretter begynte snøballen å rulle for den kontroversielle og frittalende ordføreren i Canadas største by.

Rehab Forrige uke dukket en ny video av en crack-røykende Ford opp. Deretter uttalte ordføreren at han ville legge seg inn til rehabilitering.

- Jeg har et alkoholproblem. Jeg har slitt med det en stund, sa Ford i en uttalelse forrige onsdag.

På torsdag var Ford «sporløst» forsvunnet. Ford skal ha tatt et privatfly til Chicago i nabolandet i sør, der skal han ha blitt nektet innreise og deretter forsvunnet fra radaren. En rekke rapporter gikk på at han hadde snudd og reist tilbake til Canada.

Det eneste hans talspersoner ville si var at Ford hadde reist på rehab og hadde det etter forholdene bra.

I dag tok han derimot bladet fra munnen, og lot seg intervju av Toronto Sun over telefon. Han vil ikke fortelle hvor han har lagt seg inn på rehab av hensyn til de andre pasientene, men sier han har det bra.

- Jeg føler meg bra. Rehab er fantastisk. Det minner meg om fotballeier. Sånn som den Washington Redskins-leieren jeg var på som barn, sier Ford.

Kommer tilbake Etter crack-skandalen i november, ble Ford fratatt den administrative makten i Toronto. Ford ble rasende på sine bystyrekolleger og lovet krig mot sine meningsmotstandere. Det har imidlertid vært uklart om han på nytt vil stille til valg til høsten.

Torontos innbyggere har nemlig reagert med sinne på ordførerens oppførsel, men han er fullstendig klar på at han ikke vil gi seg i politikken.

BORTE VEKK: 1. mai i år forlot Ford hjemmet sitt i Toronto. Deretter skal han ha reist til Chicago, men var sporløst forsvunnet etter. Staben hans fortalte at han var på rehab, og nå hører verden fra den frittalende ordføreren igjen.  Foto: AP Photo/The Canadian Press, Frank Gunn
BORTE VEKK: 1. mai i år forlot Ford hjemmet sitt i Toronto. Deretter skal han ha reist til Chicago, men var sporløst forsvunnet etter. Staben hans fortalte at han var på rehab, og nå hører verden fra den frittalende ordføreren igjen. Foto: AP Photo/The Canadian Press, Frank Gunn Vis mer

- Selvfølgelig kommer jeg tilbake. Og jeg kommer til å komme med en knusende kraft.

Han har nå sykemeldt seg fra ordførerjobben for å gå i rehab. Han innrømmer at han må jobbe med både alkoholproblemene og sinnet mot sine politiske motstandere.

- Det er ikke en unnskyldning å ta på seg offerrollen hele tiden. Og det er heller ikke en unnskyldning til å drikke. Jeg synes alkohol er det verste rusmiddelet. Det får deg til å gjøre ting du ellers ikke ville gjort, eller si ting du ikke vil si, sier Ford til avisa.