Rehan grillet Jagland for å ha gitt fredsprisen til Malala (17)

- Hva har hun oppnådd?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Årets Nobel fredspris går til Kailash Satyarthi og Malala Yousafzay for deres kamp mot undertrykkelse av barn og ungdom og for alle barns rett til utdannelse.Les hele begrunnelsen her.

Alt om fredsprisen i vårt Nyhetsstudio.

Etter annonseringen fikk leder av Nobelkomiteen, Torbjørn Jagland, flere kritiske spørsmål om fredsprisen. Årets vinner blir av enkelte sammenlignet med prisen til USAs president Barack Obama i 2009.

- Obama-prisen var en tildeling for gode intensjoner, som ikke er fulgt opp. Malala er bare 17 år, og har gode intensjoner, men hva har hun egentlig faktisk oppnådd? lød spørsmålet fra en reporter.

Jagland svarte opprømt tilbake:

- Hvordan kan du si det? spurte han tilbake.

Jagland viste til hvilken bevegelse Malala har satt i gang, som også reflekteres med konkrete tiltak i FN-systemet. Nobel-direktør Geir Lundestad måtte på et tidspunkt avbryte seansen og minne om at det ikke var noe debatt som foregikk i dag.

Det var den norskpakistanske frilansjournalisten Rehan Naqvi, som blant jobber for den statlige engelskspråklige iranske TV-stasjonen PressTV, som stilte de mest kritiske spørsmålene og refererte til at Malala ennå ikke har oppnådd mye ut over å være et offer for terror. - Personlig er jeg veldig glad for denne prisen, men spørsmålene reflekterer hvordan mange ser på dette i Pakistan. Det var derfor jeg måtte stille dem slik, sier han til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer