Rehtaeh (17) tok livet sitt etter nettmobbing

Så dukket bildet av henne opp i sjekke-annonser på Facebook.

MISBRUKT: Rehtaeh Parsons ble misbrukt i en sjekkeannonse på Facebook etter sin død. Foto: Privat / Faksimile: Facebook via BBC
MISBRUKT: Rehtaeh Parsons ble misbrukt i en sjekkeannonse på Facebook etter sin død. Foto: Privat / Faksimile: Facebook via BBCVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Facebook har i dag beklaget etter at et bilde av avdøde Rehtaeh Parsons (17) ble misbrukt i sjekke-annonser på det sosiale nettstedet.

Facebook beklager - Dette er et ekstremt uheldig eksempel på en annonsør som tar et bilde fra internett og bruker det i sin reklamekampanje. Det er et grovt brudd på våre retningslinjer. Vi har både fjernet annonsen og annonsørens Facebook-konto.

- Vi beklager skaden dette har forårsaket, heter det i en uttalelse fra Facebook, gjengitt av BBC.

Rehtaeh Parsons tok livet sitt i april i år og dødsfallet har skapt mye oppmerksomhet i Canada. Rehtaeh skal ha blitt voldtatt på en fest for to år siden og bilder av voldtekten ble lagt ut på nettet. Foreldrene til jenta mener mobbingen hun ble utsatt for førte til at hun tok sitt eget liv. To 18 år gamle gutter vil bli stilt for retten i saken seinere denne uka tiltalt for å ha spredd nakenbilder av en mindreårig.

Far: - Lamslått Annonsen med bildet av Rehtaeh Parsons hadde teksten «Find Love in Canada!» og det var Rehtaehs far som først reagerte i en blogg (nettsiden er nede).

- Jeg er fullstendig lamslått av denne frastøtende reklamen, skriver Glen Canning i en blogg kalt «Muligens den verste Facebook-reklamen noensinne», ifølge BBC.

- Dette er datteren min, Rehtaeh. De hadde bildet av henne i en annonse for å møte single jenter. Jeg vet ikke en gang hva jeg skal si til det, skriver Canning.