Reidar (82) har hatt 68 forskjellige pleiere på sju måneder: - Det er mitt liv de stjeler av

For fire år siden var eldreomsorgen i Ringebu nedkjørt og utdatert. Så tok kommunen grep, og har klatret 397 plasser på Dagbladets oversikt. I Oslo er ståa en helt annen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

RINGEBU/OSLO (Dagbladet): I 2011 lå Ringebu kommune i Oppland på en beskjeden 399.-plass på Dagbladets oversikt over de beste kommunene å bli gammel i, sortert på lege- og fysioterapauttimer per beboer per uke, andel plasser i brukertilpasset enerom med bad, og andel årsverk i brukerrettede tjenester med fagutdanning.

Men nå, fire år seinere, har pipa fått en annen lyd. Den lille kommunen med snaue 4500 innbyggere har foretatt et klatrenummer Thorbjørn Egners egen Klatremus hadde vært stolt av.De har passert 397 kommuner på veien til en 2.-plass, og er med det bare slått av Øyer.

I Oslo er ståa derimot en ganske annen. For fire år siden var hovedstaden rangert på 340. plass. Siden da har kommunen bare karet seg opp 15 plasser, og er fortsatt blant landets verstinger.

Til sammenlikning er Stavanger nummer 175, Bergen nummer 201 og Trondheim nummer 214. Sjekk tallene for helse og omsorg, samt hundrevis av andre statistikker for ditt distrikt, på forskjellsnorge.no.

• Slik bruker du Dagbladets database

- Mitt liv de stjeler av I en omsorgsbolig i Oslo sitter Reidar Sollie (82). Tidligere denne uka fortalte han sin historie til frifagbevegelse.no, og utdyper nå overfor Dagbladet sin frustrasjon over tjenestetilbudene der han bor. Tjenestetilbud han selv, som en av Oslos første mannlige sykepleiere, var med på å starte i 1965.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.