Reidar Nordby jr. krever millioner av Norsk Tipping

Omstridt eks-direktør krangler om sluttpakka.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tidligere toppsjef i Norsk Tipping Reidar Nordby jr. stevnet selskapet for retten 14. oktober, skriver Hamar Arbeiderblad.

Ifølge lokalavisa krever Nordby jr. tre, fire millioner kroner fra sin tidligere arbeidsgiver.

Den omstridte eks-direktøren i Norsk Tipping forlot sin stilling i november 2007, etter avsløringer om at selskapet har betalt hans private gartnerregninger på flere hundre tusen kroner.

Strid om sluttavtalen

Pengene skal, ifølge Hamar Arbeiderblad, være en kompensasjon for at Norsk Tipping og staten, som eier selskapet, ikke har hjulpet Nordby jr. med arbeidsoppdrag etter at han sluttet der, noe han mener de er avtaleforpliktet til. 

Nordby jr. ønsker ikke å kommentere hva striden innebærer.

- Vi har et uavklart spørsmål som vi er enige om at vi skal avklare på en eller annen måte. Da tror begge partene at rettssystemet er den riktigste vegen å gå, sier Reidar Nordby jr. til HA.

Han ønsker ikke å kommentere pengekravets størrelse overfor lokalavisa.

MISTET TOPPJOBBEN: Tidligere administrerende direktør i Norsk Tipping, Reidar Nordby jr., er i rettslig pengestrid med sin tidligere arbeidsgiver. Foto: THOMAS RASMUS BERG
MISTET TOPPJOBBEN: Tidligere administrerende direktør i Norsk Tipping, Reidar Nordby jr., er i rettslig pengestrid med sin tidligere arbeidsgiver. Foto: THOMAS RASMUS BERG Vis mer

- Uenige

Administrerende direktør Axel Krogvig i Norsk Tipping bekrefter overfor HA at Reidar Nordby jr. har stevnet selskapet for retten.

- Vi er uenige om hvordan vi skal tolke avtalen som ble inngått mellom Nordby jr. og Norsk Tipping i november i fjor. Da synes vi det er naturlig å bruke det redskapet som finnes for å løse saken, og det er rettssystemet, påpeker Krogvig.

Reidar Nordby jr. krever millioner av Norsk Tipping