Reidar Nordby slutter i Norsk Tipping

Men fortsetter som ekstern rådgiver.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Reidar Nordby slutter nå helt i Norsk Tipping etter avsløringene om skattejuks. Det kom fram i NRKs Redaksjon EN i kveld.

- Jeg har hatt samtaler med Reidar Nordby i går og i dag. Og hans arbeidsforhold i Norsk Tipping kommer til å bli avsluttet, sier styreleder i Norsk Tipping, Sigmund Thue til NRK.

Thue antyder at han hadde informert Nordby om beslutningen før han annonserte det på tv, og andre aktører har også vært av samme oppfatning.

- Da Thue slapp den nyheten på NRK refererte han til samtaler mellom dem. Nordby visste om dette på forhånd, sier Steinar Hardersen, leder i Tippekommisjonærenes landsforening til Dagbladet.no.

Nordby ønsker selv ikke å uttale seg i kveld, men etter samtaler med familien hans viser det seg at Thues oppfatning av de omtalte samtalene nok må være en helt annen enn hovedpersonens. Den avgåtte tippesjefen satt hjemme med familien og så på Redaksjon EN da styrelederen sa at Nordby hadde fått sparken. Og beskjeden skal ha kommet som et sjokk på dem alle. 

Retter skytset mot styrelederen

Nordby gikk tidligere denne uken av som tippesjef etter avsløringer om skattejuks. Han skulle opprinnelig fortsette som rådgiver i Norsk Tipping, men er nå ute av selskapet.

- Vi er svært godt fornøyd med at Norby går slik vi har forlangt, sier Hardersen, som nå retter søkelyset mot Thue.

SLUTTER OG FORTSETTER: Reidar Nordby går fra å være ansatt som spesialrådgiver til å bli ekstern rådgiver for Norsk Tipping. Foto: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet
SLUTTER OG FORTSETTER: Reidar Nordby går fra å være ansatt som spesialrådgiver til å bli ekstern rådgiver for Norsk Tipping. Foto: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet Vis mer


Styrelederen har i kveld uttalt at han selv også setter sin stilling til disposisjon, dersom det skulle bli aktuelt.

 - Dette syns vi er interessant. Vi har lenge sett en ukultur på Hamar, hvor direktører støtter hverandre, og vi ønsker oss en opprydding. Men vi har ikke tatt stilling til Thues posisjon, sier Hardersen i kveld.

 - Mener du at Thue også bør gå?
 - Det har vi ikke diskutert enda, sier Hardersen.

Krever opprydning

Hardersen vil nå at det skal skal ryddes opp i Norsk Tipping.

- Vi ønsker å få lyst til å være kommisjonærer igjen, sier Hardersen.


- Hva skal til for at det skjer?

 - Tiltak som dette. Når en direktør som er tatt i skattefusk må gå, viser det et ønske om å rydde opp. Vi er svært godt fornøyd, sier Hardersen.

Reidar Nordby slutter i Norsk Tipping

Nordby ville se på avtalen

Kort tid før kveldens TV-debatt i NRK sa Nordby til VG Nett at han ikke hadde noe i mot å se nærmere på arbeidsavtalen, men at han først ville ta en endelig beslutning senere.

- Jeg må tenke langsiktig både for min egen del og for Norsk Tipping sin del, og vurdere hvordan jeg kan utnytte min kompetanse best i framtiden. Jeg er heldigvis en robust person, men jeg syns selvfølgelig det er en belastning, sa Nordby.

Nordbys familie opplyser til Dagbladet.no at han ikke er tilgjengelig for kommentar i kveld.

Skal fortsatt stå til disposisjon

Nordby skal nå fortsette som en slags ekstern rådgiver. Det er foreløpig ikke noe kjent om omfanget av denne avtalen, eller hva Nordby skal få betalt. Thue sier at det forhandles om en sluttavtale med Nordby.

Styreformannen vurderer å trekke seg

Thue sier også til NRK at han vurderer å trekke seg som styreleder.

- På de kanter jeg kommer fra først så er det slik at først så rydder vi så tar vi oppvasken etterpå. Det kan være en god rekkefølge å ta her også, sier Thue.

Ny administrerende direktør i Norsk Tipping skal ansettes tirsdag i neste uke.

Måtte gå etter skattesnusk

Nordby gikk for få dager siden av som administrerende direktør i selskapet etter avsløringene om at han hadde unndratt 380 000 kroner fra beskatning. Pengene var utbetalt for gartnertjenester i hans private hage i Hamar.

Meningen var at Nordby skulle fortsette som spesialrådgiver i Norsk Tipping, og fortsatt motta 1,6 millioner i årslønn. Dette førte til sterke reaksjoner.

Dagbladet.no kommer med mer.