Reidun (88) ville ikke være alene på julaften. Responsen var enorm

Satte inn annonse i avisa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg trodde ikke det skulle komme svar i det hele tatt, sier Reidun Synnøve Orest (88) som er kvinnen bak annonsen som var å lese i Aftenposten torsdag. I annonsen stod det følgende:

«Ensom enke u/familie ønsker noen å være sammen med på julaften. Betaler godt.» lød den korte teksten under kategorien «bekjentskap».

Responsen har vært enorm. Den ble kopiert og spredt i sosiale medier med rekordfart.

- Dette er enestående. Det er så mange som har reagerer på den, sier Reidun mens telefonene ringer i ett sett i leiligheten hennes i Oslo.

- Alene - Jeg er alene og har ingen familie igjen i det hele tatt. Julaften er bare en gang i året, og derfor skrev jeg inn denne annonsen i avisa, sier Reidun Synnøve Orest til Dagbladet.

Hun mener at noen må tørre å snakke om ensomheten og si fra når de ikke har det bra.

- Det er sikkert andre som også kunne ha behov. Jeg har aldri vært redd for å fortelle min mening, og nå håper jeg at mitt initiativ kan føre til at flere ensomme også får hjelp, sier Reidun.

Hun forteller at mannen døde i 1983, og at også sønnen og broren i løpet av det siste året har gått bort.

 - Jeg har feiret julaften en gang uten familie, og det var i fjor. Da var jeg på Borger gård på Hønefoss, men den er stengt i år. Det var derfor jeg satte inn annonsen i avisa. I håp om at det er mange som er i samme situasjon og at vi kunne feire julekvelden sammen, sier Reidun.
Seks brev Da Dagbladet snakker med henne hadde hun fått seks brev som inneholder forskjellige invitasjoner og bilder.

- Jeg har fått bilder av familier og er blitt invitert i flere juleselskaper hjem til folk.

- Har du bestemt deg for hvor du skal feire julekvelden?

- Nei, det har jeg ikke rukket. Jeg får lese alle brevene før jeg bestemmer meg, sier Reidun.

- Det er jo noen tilstelninger på eldresentre på dagtid, men det er om kvelden folk sitter alene og tenker. Alle synes det er trist og synd at noen skal sitte alene på juleaften, sier Orest.

Ville ikke «snike» Kontaktannonsen hennes har spredt seg via Twitter og mange mener det er vondt å lese at noen må betale for å kjøpe seg ut av ensomhet.

- Hvorfor skrev du at du ville betale godt?

- Jeg skreiv det for at jeg ikke ville snike meg innpå mennesker. Jeg vil møte andre mennesker på julaften, sier hun og legger til at alle som har svart på annonsen presiserer at hun ikke skal betale noe som helst for å få besøke dem.

- Det ser ut til at jeg får oppfylt mitt julegaveønske om ikke å være alene, sier Reidun Synnøve Orest til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer