Reidun sloss med ranerne

STAVANGER (Dagbladet): - Vi er desperate etter penger, men vil helst ikke ha drap på samvittigheten! brølte raneren som sloss med Reidun Stangeland (61) i hennes fasjonable hjem på Sola seint fredag kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Husets frue hygget seg sammen med to venninner da ranerne iført finlandshetter og med revolvere truet seg inn i huset.

- Først trodde jeg det var et utdrikkingslag, og tok ikke guttene helt på alvor. Men de var så hardhendte at jeg etter hvert skjønte at det ikke var noen spøk, forteller Stangeland til Dagbladet.

Bundet med ledning

Begge venninnene hennes ble bundet hardt med ledning. Ute på kjøkkenet var vertinnen i full slåsskamp med den ene raneren.

- Jeg så fyren dypt i øynene og prøvde å kjenne ham igjen, fordi jeg trodde det hele var lått og løye. Men så måtte jeg skrike at det ikke var løye lenger, og ba dem bruke vettet sitt. Han var så brutal, sier Reidun Stangeland.

Hun er gift med entreprenør Trygve Stangeland, som har bygd opp en formue og er en av distriktets mest markerte næringslivsledere. Boligen troner som en Hollywood-eiendom ut mot havet. Familien har ikke gjort noe forsøk på å skjule sin rikdom. De utgir sin egen vin med firmaetikett, Rolls-Roycen står på tunet og på låven er det innredet både festlokale og bar.

Husfaren, mest kjent som TS, var ikke hjemme da ransforsøket skjedde. Ranerne lusket rundt eiendommen, forteller naboer, og de har handlet bevisst mot en eiendom der de ville finne verdisaker og penger.

- De spurte etter safen, og jeg sa den var i kjelleren. Men den er støpt fast og ikke lett å åpne, forsikrer Reidun Stangeland.

Det var hun som kom seg ut av huset og fikk varslet naboer, som igjen alarmerte politiet. En væpnet politijakt, hvor også helikopter ble benyttet, førte til at tre mistenkte ble pågrepet ved 04-tida natt til lørdag.

- Tøffe jenter

- Det har vært en skremmende og nifs opplevelse. Men vi er tøffe jenter og skal klare å mestre dette også, sier Reidun Stangeland.

Huset er utstyrt med alarmer, men familien vil nå gå igjennom sikkerhetsrutinene på nytt. Ekteparet har ikke vært utsatt for utpressing eller trusler tidligere.

BRUTALE INNTRENGERE: Reidun Stangeland og to venninner satt i stua i hjemmet på Sola da to maskerte ranere med revolvere trengte seg inn. - Jeg trodde først det var et utdrikningslag, sier Reidun Stangeland.