Reiduns familie er lettet

Familien er lettet over at Reidun Hardang Natadal (39) er funnet. I ettermiddag kommer obduksjonsrapporten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Familien, politiet, letemannskaper og frivillige har lett etter den savnede kvinnen i over halvannen uke. Uvissheten har vært en enorm belastning for Hardang Natadals nærmeste familie og venner.

Faren fulgte søket

Rett før klokka 16 i går ettermiddag fant en miniubåt et kvinnelik i Heddalsvannet på Notodden. Ifølge VG sto faren til den savnede kvinnen selv på elvebredden og fulgte med på søkene da miniubåten fanget inn liket.

Familien tar dødsbudskapet svært tungt, men er samtidig lettet over å få svar på hva som har skjedd.

Den døde kvinnens klær stemmer godt overens med beskrivelsen av klærne som Reidun Hardang Natadal hadde på seg da hun forsvant, og ingen andre kvinner er savnet i området. Politiet tror det er den 39-årige tobarnsmora som er funnet. Liket er fraktet til Rettsmedisinsk Institutt i Oslo for obduksjon.

Betalte letingen selv

Liket ble funnet på femten meters dyp omtrent 95 meter fra elveutløpet i Notodden sentrum. Funnet ble gjort i siste liten: Det offisielle søket ble avsluttet allerede forrige uke, og venner og familie har selv sponset letingen. Miniubåten hadde søkt i fire dager, og på fredag ettermiddag skulle søket avsluttes.

Kripos og det lokale politiet har jobbet bredt med saken og etterforsket den som om Notodden-kvinnen hadde blitt drept. Overfor lokalavisa Varden understreker etterforskningsleder Jan Henrik Henriksen at politiet fremdeles jobber med Reidun-saken som om det er en forsvinningssak.

- I det ligger at vi holder alle muligheter åpne, sier han.

I ettermiddag kommer den foreløpige obduksjonsrapporten. Den kan gi svar på om Reidun Hardang Natadal druknet, eller om hun ble utsatt for noe kriminelt før hun døde. I mellomtiden fortsetter politiet med å analysere materiale og sjekke ut tips.

Etterforskningsleder Henriksen innrømmer i Varden at det knytter seg mye spenning til konklusjonene fra Rettsmedisinsk Institutt.

VETNER PÅ RAPPORT:</B> I ettermiddag kommer obduksjonsrapporten. Da får politiet svar på hva som har skjedd i forsvinningssaken.
FUNNET: Familien har selv betalt for søkene med miniubåt den siste uka. I går ettermiddag ble et kvinnelik funnet. Politiet tror at den døde er Reidun Hardang Natadal.
SAVNET:</B> Reidun Hardang Natadal har vært savnet i nærmere to uker. Ventetiden har vært en enorm påkjenning for de pårørende.