- Reinås\' dager er talte

Styrelederen i fare etter opsjonsfesten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Flere kilder i regjeringsapparatet sier i kveld til Dagbladet.no at Jan Reinås\' dager som styreleder i Hydro er talte.

Også flere sentralt plasserte kilder TV 2 har snakket med i regjeringsapparatet sier at Jan Reinås nå sitter på oppsigelse.

Kildene ser det som den eneste mulige utgangen at Reinås går av som styreleder - og det uavhengig av hva som blir resultatet av regjeringens granskning.

Til Dagbladet.no sier næringsminister Dag Terje Andersen at både Reinås og resten av styret vil bli vurdert ved neste styrevalg.- Styret vil selvsagt bli vurdert. Dagens styre sitter til oktober, sier Andersen til Dagbladet.no. Som dermed åpner for store utskiftninger. Onsdag 25. juli ble det kjent at Hydro avvikler sitt opsjonsprogram, og at 35 ledere i Hydro i den forbindelse får utbetalt til sammen 210 millioner kroner. Konsernsjef Eivind Reiten får den største utbetalingen, nærmere 28 millioner kroner.

Regjeringen iverksatte mandag 30. juli en gransking av Hydro-utbetalingene, og det er knyttet stor spenning til hva som blir næringsminister Dag Terje Andersens neste skritt i striden med Hydro-ledelsen.Tidligere næringsminister Odd Eriksen sier i kveld til Dagbladet.no at han ikke er i tvil om at Dag Terje Andersen kommer til å gjøre det rette.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer