- Reinås\' dager er talte

Styrelederen i fare etter opsjonsfesten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Flere kilder i regjeringsapparatet sier i kveld til Dagbladet.no at Jan Reinås\' dager som styreleder i Hydro er talte.

Også flere sentralt plasserte kilder TV 2 har snakket med i regjeringsapparatet sier at Jan Reinås nå sitter på oppsigelse.

Kildene ser det som den eneste mulige utgangen at Reinås går av som styreleder - og det uavhengig av hva som blir resultatet av regjeringens granskning.

Til Dagbladet.no sier næringsminister Dag Terje Andersen at både Reinås og resten av styret vil bli vurdert ved neste styrevalg.

- Styret vil selvsagt bli vurdert. Dagens styre sitter til oktober, sier Andersen til Dagbladet.no. Som dermed åpner for store utskiftninger.

Onsdag 25. juli ble det kjent at Hydro avvikler sitt opsjonsprogram, og at 35 ledere i Hydro i den forbindelse får utbetalt til sammen 210 millioner kroner. Konsernsjef Eivind Reiten får den største utbetalingen, nærmere 28 millioner kroner.

Regjeringen iverksatte mandag 30. juli en gransking av Hydro-utbetalingene, og det er knyttet stor spenning til hva som blir næringsminister Dag Terje Andersens neste skritt i striden med Hydro-ledelsen.

Tidligere næringsminister Odd Eriksen sier i kveld til Dagbladet.no at han ikke er i tvil om at Dag Terje Andersen kommer til å gjøre det rette.

KONSERNSJEF OG STYRELEDER: Eivind Reiten og Jan Reinås.
KONSERNSJEF OG STYRELEDER: Eivind Reiten og Jan Reinås. Vis mer