- Reinås vil bli kastet som styreleder

Og det skal ikke være unaturlig at Eivind Reiten også går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sentrale regjeringskilder opplyser til VG at det nå kun er et spørsmål om tid før Jan Reinås er ferdig som styreleder i Hydro.

Ifølge kildene vil det mest naturlige være at Reinås selv trekker seg som styreleder i Hydro, som følge av rapporten fra advokatfirmaet BA-HR.

Ifølge VG har regjeringen foreløpig ikke bestemt seg for hva som skal skje med Reinås og resten av Hydro-styret dersom de ikke selv trekker seg.

Avisens kilder er imidlertid tydelige på at dersom Reinås ikke går av i løpet av noen dager, er han uansett ferdig før oktober. Da har valgkomiteen varslet at de skal være ferdig med innstillingen til et nytt Hydro-styre.

Sentrale regjeringskilder uttalte fredag kveld at det heller ikke er unaturlig om også Hydros konsernsjef Eivind Reiten må gå av. De understreker at styret i Hydro må vurdere i hvilken grad de mener at konsernsjefen, som leder for administrasjonen, har gitt styret et for dårlig eller uriktig grunnlag for å fatte beslutningen om utbetalingen av millionbeløpene på.

(NTB)

SNART UTE? Etter at opsjonsbråket i Hydro startet for elleve dager siden har disse to, konsernsjef Eivind Reiten og styreleder Jan Reinås, vært i hardt vær. Nå sier kilder i regjeringen at de to forsvinner ut av Hydroledelsen. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX
SNART UTE? Etter at opsjonsbråket i Hydro startet for elleve dager siden har disse to, konsernsjef Eivind Reiten og styreleder Jan Reinås, vært i hardt vær. Nå sier kilder i regjeringen at de to forsvinner ut av Hydroledelsen. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX Vis mer