- HATEFULLT: Olje- og Energiminister Ola Borten Moe og Sp-leder Liv Signe Navarsete skal ha hatt et hatefullt forhold, ifølge VG-redaktør Elisabeth Skarsbø-Moen. Foto: Jaques Hvistendal / Dagbladet
- HATEFULLT: Olje- og Energiminister Ola Borten Moe og Sp-leder Liv Signe Navarsete skal ha hatt et hatefullt forhold, ifølge VG-redaktør Elisabeth Skarsbø-Moen. Foto: Jaques Hvistendal / DagbladetVis mer

- Reine trusler og utpressing mellom Navarsete og Borten Moe

VG-redaktør har sett intern kommunikasjon mellom Sp-toppene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det kom fram da VG-redaktør Elisabeth Skarsbø-Moen lanserte boka «Ola Borten Moe - portrett av en pløyboy» - dagen før Sp's landsmøte.

I kapittelet «et forhold uten tillit» tar hun for seg forholdet mellom Sp-leder Liv Signe Navarsete og Ola Borten Moe. Da Skarsbø-Moen gjestet NRKs Aktuelt i går, omtalte Skarsbø-Moen forholdet som «hatefullt».   

- Jeg har fått innsyn i deler av kommunikasjonen mellom de to. Og i en periode mener jeg den var hatefull. Det er snakk om reine trusler og til dels utpressing, forklarte Skarsbø-Moen til de frammøtte journalistene i forlaget Vigmostad og Bjørkes lokaler i Oslo.

- Utspill og provokasjoner Korrespondansen VG-redaktøren har fått tilgang til, er ikke direkte sitert i boka, som i hovedsak bygger på intervjuer med rundt 30 anonyme kilder.

Forholdet til Sp-lederen og nestleder Ola Borten Moe var på sitt kaldeste i kjølvannet av den såkalte Dyrøy-episoden i fjor høst, da Liv Signe Navarsete skjelte ut Senterungdommens leder, Sandra Borch.  Da var Ola Borten Moe og hans tidligere rådgiver, Ivar Vigdenes, viktige aktører i kulissene, ifølge VG-redaktøren.

Ifølge Skarsbø-Moen har nå striden lagt seg.

- Det roet seg ned da han erkjente at han hadde tapt slaget om oljeboring i Lofoten. I dag sier han at de ikke har et vennskap, men et avklart forholdt. Det kan hende det vil fungere framover, selv om det ikke har fungert så bra til nå. Det kommer an på hva slags stil han legger opp til.

- Utspill og provokasjoner er Ola Borten Moes måte. Skal han bli Sp-leder, må han endre dette. Han må bli en bedre alliansebygger og må forankre saker bedre.

- Spekulativt - Jeg har ikke lest den, for det er en uautorisert bok som jeg ikke har bidratt til. Boken legges først fram om to timer, og det er umulig å kommentere et produkt jeg ikke har lest, sa Borten Moe til NRK onsdag morgen.

Han mener han ikke har noe problem med partilederen.

- Jeg har et godt og avklart forhold til min leder, og vi utfyller hverandre på en god måte. Nå skal vi jobbe sammen for et best mulig resultat for partiet, sier Borten Moe.

Liv Signe Navarsete selv reagerer på hvordan forholdet mellom de to blir fremstilt i boka.

- Når forholdet mellom Liv Signe Navarsete og Ola Borten Moe kalles hatefullt, da har forfatterens spekulative motiver og anonyme kilder gått over en grense. Det er betenkelig at forfatteren med bakgrunn i anonyme kilder fremmer slike karakteristikker, som både Navarsete og Borten Moe tar sterk avstand fra, sier medierådgiver Carsten Lier i Senterpartiet til NTB.

BOK-AKTUELL: VG-kommentator Elisabeth Skarsbø Moen har skrevet den uautoriserte biografien om Ola Borten Moe. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet
BOK-AKTUELL: VG-kommentator Elisabeth Skarsbø Moen har skrevet den uautoriserte biografien om Ola Borten Moe. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet Vis mer