Reineiere på Fosen kjemper mot vindmøller

En storstilt vindkraftutbygging er i full gang på Fosen. De sørsamiske reineierne frykter at vindmøllene kan gi et nådestøt til den kulturbærende reindrifta.

BYGGEARBEIDER: Byggingen av anleggsveiene er i gang på Storheia, hvor det tradisjonelt har vært vinterbeite for rein. Foto: Ole Martin Wold / Fosen Vind DA.
BYGGEARBEIDER: Byggingen av anleggsveiene er i gang på Storheia, hvor det tradisjonelt har vært vinterbeite for rein. Foto: Ole Martin Wold / Fosen Vind DA. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I disse dager reises Europas største landbaserte vindkraftprosjekt på Fosen i Trøndelag. 278 vindturbiner skal opp i seks vindparker. Prosjektet skal kunne produsere strøm til 170 000 husstander.

Men på Sør-Fosen har en gruppe reineiere tatt opp kampen mot utbyggingen av Storheia vindpark. Her skal det bygges 80 turbiner og 60 kilometer vei.

Du kan nå betale med

LES PLUSS i 1 ÅR FOR 99 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.KJØP 12 MND, BETAL FOR 1

1 ÅR

99 kr

(Fornyes til 795,-/år)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer