Reineiere på Fosen kjemper mot vindmøller

En storstilt vindkraftutbygging er i full gang på Fosen. De sørsamiske reineierne frykter at vindmøllene kan gi et nådestøt til den kulturbærende reindrifta.

BYGGEARBEIDER: Byggingen av anleggsveiene er i gang på Storheia, hvor det tradisjonelt har vært vinterbeite for rein. Foto: Ole Martin Wold / Fosen Vind DA.
BYGGEARBEIDER: Byggingen av anleggsveiene er i gang på Storheia, hvor det tradisjonelt har vært vinterbeite for rein. Foto: Ole Martin Wold / Fosen Vind DA. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I disse dager reises Europas største landbaserte vindkraftprosjekt på Fosen i Trøndelag. 278 vindturbiner skal opp i seks vindparker. Prosjektet skal kunne produsere strøm til 170 000 husstander.

Men på Sør-Fosen har en gruppe reineiere tatt opp kampen mot utbyggingen av Storheia vindpark. Her skal det bygges 80 turbiner og 60 kilometer vei.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer