- Reinen fiser for mye

Regjeringen på vidda med nye klimatiltak.

MILJØFIENDER? Kronprins Haakon og Mette Marit er i dag på klimakonferanse i Sarpsborg. Tidligere i vinter var de på plass i Kautokeino, blant det regjeringen nå utpeker som miljøfiender. Hvorvidt kronprinsparet lot seg merke ved reinens utslipp, vites ikke. FOTO: SCANPIX
MILJØFIENDER? Kronprins Haakon og Mette Marit er i dag på klimakonferanse i Sarpsborg. Tidligere i vinter var de på plass i Kautokeino, blant det regjeringen nå utpeker som miljøfiender. Hvorvidt kronprinsparet lot seg merke ved reinens utslipp, vites ikke. FOTO: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): I dag møttes flere av landets og verdens mest ivrige klimapolitikere i Sarpsborg for å diskutere miljøutfordringene.

Regjeringen har fra noen hold fått kritikk for å ikke gå foran i kampen mot global oppvarming og en klimakrise mange vil hevde allerede er i ferd med å ramme.

KlimameldingMen noe har i hvert fall regjeringen gjort. I landbrukets klimamelding, som ble lagt fram denne uka, kommer det fram flere nye tiltak for å gjøre det norske landbruket mer miljøvennlig og tilpasset moderne krav.

Et av tiltakene som foreslås, er å kutte antall tamrein med 30.000 dyr. Det skal redusere fisinga fra dyra, som inneholder klimafarlig metangass, melder finnmarksavisa Sagat.

I klimameldingen står det at et slikt kutt vil medføre en reduksjon i utslippene på 0,01 prosent.

Totalt står landbruket for omtrent ni prosent av Norges utslipp av klimagasser. Utslippene er særlig knyttet til husdyrhold, gjødsling og jordarbeiding.

- For å sikre legitimitet og utvikling må landbruket ta ansvar for å redusere klimagassutslippene, står det i klimameldingen, som har som mål å vurdere «utslipp og opptak av klimagasser i landbrukssektoren, og tilpasninger og virkemidler for et robust, klimatilpasset landbruk framover.»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer